Pot semblar informal, però el nou ase dels cops de la premsa espanyola és en Pepu, un nom rere el qual hi ha en José Vicente Hernández Fernández, conegut pels aficionats al bàsquet per la seva tasca com a entrenador de la selecció espanyola que va guanyar el campionat del món del 2006 i la seva llarga relació amb un equip amb solera com l’Estudiantes.

Encara no fa una setmana, es va difondre que en Pepu competirà a les primàries del PSOE per ser candidat a l’alcaldia de Madrid. Com té tot el suport de Pedro Sánchez és pràcticament impossible que perdi aquesta elecció prèvia, i per això, en quatre dies han començat a sortir tots els draps bruts possibles, entre els quals, algun negoci poc clar amb una societat mercantil que, presumptament, li hauria servit per estalviar-se alguns impostos.

Amb aquests materials era evident que la premsa editada a Madrid no afí al PSOE -és a dir, gairebé tota- es fregaria les mans, i no només per fer mal a Pepu Hernández, que també, sinó a la peça de caça major que és Pedro Sánchez.

Aquest dilluns doncs, aprofitant que ahir Pepu i Sánchez es van abraçar efusivament, la premsa madrilenya és més madrilenya que mai, perquè ha trobat el malvat que necessitava per atacar novament al president del Govern espanyol i, de pas, reviscolar el cas de la seva tesi doctoral.

La Razón obre foc amb El PSOE se revuelve por el ‘dedazo’ de Sánchez a Pepu, fent sang del fet que Sánchez avala el candidat a l’alcaldia de Madrid abans de les primàries i buscant una esquerda interna al partit, maniobra de manual quan es vol soscavar el contrincant.

la razon

Al seu torn, El Mundo és més breu però igual d’intens: Madrid, primarias sin neutralidad, acompanyat d’una altra informació relacionada: El PP cerca a Sánchez con un año de investigación sobre su tesis.

el mundo

La centrada de El Mundo és rematada per l’ABC  anant al moll de l’os amb una portada monogràfica titulada Sánchez, assignatura pendiente”, amb l’avanttítol El caso tesis sigue abierto.

abc

I ja som al cap del camí, perquè El País, clar, ofereix una versió molt més amorosida de tot plegat: Sánchez entra en campaña con su respaldo a Pepu Hernández.

el pais

I per si no ha quedat clara la madrilenyització de les portades d’avui, un detall pràcticament inèdit: En cap dels quatre diaris esmentats apareix cap tema relacionat amb la situació política a Catalunya. L’única al·lusió que es pot trobar a temàtica catalana té relació amb els casos d’abusos sexuals a Montserrat. Però això ja és una altra història i, de moment, sense relació amb la política.