Quan ja fa una setmana de la sortida de Joan Carles de l’Estat espanyol, algunes portades de diaris continuen fent campanya a favor de la monarquia, i en aquesta estratègia el diari La Razón s’ha destacat prou aquests dies per la virulència de les seves arengues promonàrquiques i avui ho torna a fer, amb una obertura que malda, un dia més, per donar el tema per tancat.

larazon

"Ni república, ni referèndum: Espanya dona suport al Rei". Aquest és el contundent i bataller títol del diari del comissari Marhuenda, que es fa ressò d’una enquesta encarregada a NC Report que dona com a resultats que "El 71,3% avala la decisió de Joan Carles de traslladar-se fora del país", "El 78,3% considera que Felip VI ha actuat bé distanciant-se del seu pare" i "El Monarca i la reina Sofia, els més ben valorats de la Família Reial". Cal suposar que quan La Razón escriu "Rei" i "Monarca" fa referència al borbó fill, no al pare, però també es percep una certa ambigüitat que pot facilitar la confusió i acabar emetent el missatge que tots dos ho han fet raonablement bé. I en tot cas, el que cal destacar és la seguretat amb què a can Marhuenda volen donar per tancat l’episodi. Ara, ja fa dies que el donen per tancat però cada dia en parlen.

ELMUNDO

Al seu torn, El Mundo intenta no perdre pistonada, però disparant a la línia de flotació del govern espanyol, la feblesa de la coalició: "Un 41% de votants del PSOE no vol Podemos al govern espanyol". El suport incansable a la monarquia es reflecteix en una enquesta feta per Sigma Dos on es diu que "Felip VI assoleix una valoració molt superior a la de qualsevol polític i el 56% aplaudeix la seva tasca durant la pandèmia" i "Els ciutadans partidaris de la monarquia avantatgen en deu punts als que prefereixen la república".

abc

elpais

Per la seva banda, l’ABC avui descansa d’ensabonar la monarquia i prefereix enfocar la portada a un altre tema que també fa mal al govern espanyol: "Rebel·lió municipal". Finalment, El País passa de tots aquests temes i opta per aquest titular: "Treball prepara un subsidi per a 550.000 aturats sense prestació".

elperiodico

elpuntavui

lavanguardia

ara

Pel que fa als diaris editats a Catalunya, aquests són els principals titulars: "BCN traça un pla per reinventar el comerç" a El Periódico; "Municipis en risc" a El Punt Avui; "Catalunya lidera la llista negra de l’ocupació il·legal a Espanya" a La Vanguardia i "JxCat desafia el PDeCat a anar sol a les eleccions" a l’Ara.