La realitat paral·lela orquestrada pels mitjans de comunicació madrilenys pot portar a creure que Barcelona és la Beirut dels anys vuitanta, amb un milicià amb kalaixnikov a cada cantonada. De fet, diversos periodistes catalans ja han fet saber que reben trucades des de diversos indrets d’Espanya alarmats per la possibilitat que la seva integritat estigui en perill.

I és que alguns somnien que Catalunya està presa per bandes paramilitars que imposen la llei del més fort, però no pensen pas en els grups organitzats i uniformats que es dediquen a suprimir del paisatge català els llaços grocs en suport als presos polítics sinó en els membres dels Comitès de Defensa de la República que han aixecat peatges els últims dies.

abc

Catalunya és doncs, un caos. No pot ser d’altra manera si qui ho explica és el reputat diari ABC, monàrquic i altres coses molt pitjors al llarg de la seva història, que aquest dimecres arriba al quiosc amb el següent titular: Sánchez titubeja davant el caos de seguretat a Catalunya. L’ofensiva contra els Mossos d’Esquadra -bé, contra els seus responsables polítics- s’amplifica assegurant que a Catalunya hi ha tensión social. Atenció a banda mereix l’article destacat a portada de Herman Tertsch Vía eslovena en agonia yugoslava, on per art d’encantament, Eslovènia es converteix en potència agressora.

el pais

Per la seva banda, El País assegura que El Govern rectifica y afirma que los Mossos garantizarán la seguridad, una afirmació que porta a preguntar-nos si mai la Generalitat ha dit el contrari, és a dir, que els Mossos no garantiran la seguretat a Catalunya. No ens consta, però vaja, si ho diu el BOE oficiós, potser també serà veritat.

la razon

Entre el caos, la tensió social i l’aparent rectificació del Govern català , sorprenentment La Razón entra avui més suau: Sánchez agitarà el Brexit para cerrar la vía a un referéndum. Potser a can Marhuenda no acaben de marcar prou bé el pas quan es troben amb la paradoxa que per atacar l’independentisme haurien de parlar bé del Govern espanyol del PSOE, el que pacta amb bolivarians-filoetarres-i-secesionistes, però que ara sembla que ha començat a reaccionar contra el sobiranisme català.

el mundo

Finalment, El Mundo dóna per fet que Sánchez ha fracassat a Catalunya i això li crearà problemes interns: El fiasco del plan de Sánchez en Catalunya enciende al PSOE. Quan ens aclareixin quin era aquest pla català de Pedro Sánchez potser podrem concloure si el que diuen és veritat o no. Mentrestant, compte al tombar la cantonada, potser hi ha paramilitars atacant els ciutadans a cops de diari, que ben utilitzats, poden fer molt de mal.