Nicolás Valle treballa a TV3 des de fa gairebé 30 anys. Nascut a la província de Càceres, el periodista ha desenvolupat tota la seva carrera professional a Catalunya. Els espectadors del ‘Telenotícies’ el coneixen per les seves cròniques bèl·liques des de Bòsnia, Kosovo, Algèria, el Sàhara, l’Afganistan o Ucraïna.

nicolas valle libia tv3

Nicolás Valle cobrint la guerra de Líbia | TV3

És com a corresponsal de guerra que s’ha fet un lloc al món del periodisme. I precisament aquest podria ser el motiu pel qual li demanen per una hipotètica situació d’enfrontament civil a Catalunya. Sembla una broma de mal gust, però és així.

arturo puente faqs

Arturo Puente a "Preguntes freqüents" | TV3

El també periodista Arturo Puente denuncia al seu compte de Twitter una campanya de mitjans com ‘El País’ per fer creure a l’opinió pública espanyola que a Catalunya es respira un clima pre-bèl·lic. Parlen de “bandes paramilitars” que volen “defensar una república que no existeix”. El mateix Puente explica que familiars i amics d’arreu de l’Estat li truquen temerosos que a Catalunya pugui esclatar una guerra en qualsevol moment.

Una crítica que comparteix Nicolás Valle: “Ayer me llegó un whatsapp desde Plasencia. Que si estamos bien, que si corremos peligro. Pel que explica, sembla que hi ha sectors de la societat en els que realment ha calat la idea que pot existir un enfrontament civil a Catalunya.

La realitat és que als carrers de Catalunya no ha esclatat cap tipus de violència, per molt que des d’alguns sectors se’n freguin les mans amb aquesta possibilitat. Però en alguns mitjans sembla que s’imposa la màxima que “una mentida repetida mil cops es converteix en veritat”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat