Albert Rivera no passa pel seu millor moment. El divorci amb Manuel Valls pel suport d’aquest a Ada Colau i el desaire d’Emmanuel Macron pels pactes amb la ultradreta han marcat una setmana negra per al líder de Ciutadans, que culmina aquest diumenge amb una operació de blanqueig de Vox per part de la seva número dos, Inés Arrimadas, que deixa en evidència que Cs no veu els d’Abascal com un perill ultradretà per a la democràcia, sinó com un actor més a tenir en compte.

Així dona a tota portada el diari La Razón l'entrevista que ha fet a l’exlíder dels unionistes catalans: Inés Arrimadas: "¿Extrema dreta? Vox és ultraconservador". La cintura de Ciutadans sembla prou ampla com per empassar-se tot el que calgui, i la nova definició de Vox es pot contemplar com una escletxa que, com que en política pot passar de tot, pot acabar en una porta oberta de bat a bat en quatre dies.

larazon

I és que si Arrimadas volia fer un favor al tràngol de Rivera, més aviat li ha engegat un tret al peu. Quan un és a la corda fluixa només cal que el foc amic te la faci trontollar, i amorosir la relació amb Vox no sembla precisament el millor mètode per evitar la caiguda.

Insistint en l’entrevista, a la pregunta clara i directa: “Per a vostè Vox és extrema dreta?”, Arrimadas respon que “a Cs estem molt més dedicats a treballar pels ciutadans que a parlar d'altres partits” per tot seguit aclarir, “per a mi Vox és ultraconservador, amb el qual ens diferenciem en moltíssimes coses” i després de marcar algunes diferències, especialment pel que fa a la homosexualitat, s’ho fa venir bé per retornar a la roda d'hàmster habitual: “en aquest país tenim a un xenòfob com a president de la Generalitat, que ha escrit que els espanyols som bèsties tarades i Sánchez ha pactat amb el seu partit i amb ERC, el líder té articles parlant de les diferències genètiques entre “catalans i espanyols”. Cs en estat pur la mateixa setmana que el president de la República francesa els ha deixat en evidència per mentiders.

La portada de La Razón es completa amb el titular Moncloa sondeja unes altres eleccions, perquè el rum-rum de la investidura és el tema principal dels diaris editats a Madrid.

elmundo

elpais

Així, El Mundo afirma que La cúpula i barons del PSOE veten Iglesias com a ministre i El País assegura que L’entrada d’Iglesias al govern frena la investidura.

abc

Al seu torn, l’ABC opta per una entrevista el president xilè Sebastián Piñera: “Espero que al G-20 EUA i la Xina posin fi a una guerra comercial que ens perjudica a tots”.

elperiodico

lavanguardia

ara

elpunt avui.750

Finalment, pel que fa als diaris editats a Catalunya, aquests són els principals titulars: El Periódico, Ada Colau: “Vull ser alcaldessa d’un sol govern, no de dos”; La Vanguardia, Qatar, el mundial de la corrupció i Sánchez no vol Iglesias al nou govern; Ara, El declivi de Rivera i El Punt Avui, Pressió internacional i Emmerson demanarà a l’ONU que investigui l’Estat espanyol.