Les declaracions del ministre d'Exteriors, Josep Borrell, aquest matí en una entrevista a Politico ha fet enfadar i alarmar part de la premsa britànica. Borrell havia assegurat que està convençut que el Regne Unit "es dividirà" abans que Espanya. "Estic molt més preocupat per la unitat del Regne Unit que per la d'Espanya. Crec que el Regne Unit es dividirà abans que Espanya", ha dit durant l'entrevista.

Nombrosos mitjans britànics s'han fet ressò d'aquestes paraules. El Daily Express ha estat la capçalera que més dur ha carregat contra el ministre acusant-lo de "delectar-se" amb el caos provocat pel Brèxit. "El ministre d'Afers Exteriors d'Espanya ha llançat un atac mordaç contra el 'feble' Regne Unit", criticaven.

El mitjà escocès The National ha prioritzat les declaracions de Borrell sobre Escòcia, on assegurava que una Escòcia independent "seria benvinguda a la UE". Tot i això, a la informació i a les xarxes socials s'han fet ressò de les paraules del ministre contra el Regne Unit.

The Scotsman ha emmarcat les observacions de Borrell dins les "tensions en augment" entre Londres i Madrid per desacords relacionats amb Gibraltar en el document del Brèxit. En la mateixa línia, n'informa el Daily Mail

The Independent ha destacat l'advertència de Borrell sobre "la debilitat subjacent" del Regne Unit i The Guardian ha destacat les declaracions dins la crònica del dia sobre la situació del Brèxit.