El ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, ha assegurat avui que està convençut que el Regne Unit "es dividirà" abans que Espanya. "Estic molt més preocupat per la unitat del Regne Unit que per la d'Espanya. Crec que el Regne Unit es dividirà abans que Espanya", ha dit Borrell en una entrevista amb el diari europeu Político.

El cap de la diplomàcia espanyola ha fet aquest comentari al fil d'una pregunta sobre una eventual independència d'Escòcia del Regne Unit com a conseqüència indirecta del "Brexit".

Borrell s'ha expressat així després de dir que, si Escòcia s'independitzés, com a conseqüència del Brexit però d'acord amb les normes internes britàniques, Espanya no tindria cap problema. "Si Westminster hi està d'acord no serem nosaltres més papistes que el Papa", ha il·lustrat. Això sí, ha puntualitzat que aquest cas no seria comparable amb la independència de Kosovo, que Espanya no reconeix.

Precisament aquest dilluns, Borrell assegurava que Espanya no canviarà la seva posició de no reconèixer Kosovo perquè ho exigeixin membres del Comitè Olímpic Internacional (COI), després de la controvèrsia amb la delegació kosovar en el Mundial de karate celebrat a Madrid.