El grup d'ERC al Congrés dels Diputats ha registrat aquest dijous a la tarda una bateria de preguntes sobre la feina d'España Global i de la seva directora, Irene Lozano, demanen la resposta per escrit del govern espanyol. Tot això l'endemà que Lozano comparés el referèndum d'independència amb una violació en una entrevista a la televisió britànica Sky News

Al text, els republicans critiquen que Lozano, primer, va "deixar en evidència davant la BBC el menyspreu a la presumpció d'innocència per part de l'Estat" i, ahir, va comparar l'1-O amb una violació a Sky News "davant la mirada atònita de la reportera que la entrevistava".

Per això, pregunten al govern espanyol si creu que Lozano "ha deixat en ridícul a Espanya o la representa bé". També demanen si l'executiu de Pedro Sánchez "està orgullós" del paper de Lozano a les seves entrevistes televisives i, si no és així, què pensen fer al respecte.

La bateria de preguntes també inclou detallar quin és el salari de Lozano, si té algun tipus de suplements, quant ha cobrat fins ara, quants viatges ha fet i el seu cost, i si ha tingut acompanyants pagats amb diners públics.