La Crida Nacional per la República, comença aquest dijous la consulta que va anunciar per decidir el seu futur després de l'anunci del president a l'exili, Carles Puigdemont, i del president d'aquesta organització, Jordi Sànchez, de creació d'un nou partit polític.

La proposta de la direcció és dissoldre's en el partit que s'articularà al voltant de Puigdemont, que, presumiblement amb el nom de Junts per Catalunya celebrarà el seu congrés constituent el 25 de juliol i transformar la Crida en una fundació que donaria suport a la nova formació del president a l'exili. 

La votació, per via telemàtica, té caràcter consultiu i, segons indica la Crida en un comunicat, serà una assemblea que es convocarà al setembre la que prendrà la decisió de manera vinculant.

La reordenació de l'espai al voltant de Puigdemont està pendent, a més de la decisió de la Crida, de l'opció que finalment prengui el PDeCAT, el partit successor de Convergència. Després de mesos de negociacions sense avenços i en un clima de tensió creixent, el coordinador general del PDeCat, David Bonvehí, no ha descartat en les últimes hores la possibilitat d'un acord electoral amb els puigdemontistes. 

Les dues preguntes de la consulta

Les persones associades i adherides a la Crida podran respondre fins al proper dissabte 18 de juliol a les 23:59 hores sí o no a les dues preguntes següents:

1- Estàs d'acord amb la dissolució de la Crida i la seva transformació en Fundació de suport al nou partit perquè tot el seu capital polític i humà s'integrin al nou projecte que lidera el president Carles Puigdemont amb l'objectiu de reforçar-lo?

2- Estàs d'acord que el govern de la Crida convoqui una Assemblea General la primera quinzena de setembre per debatre el resultat de la consulta i implementar la decisió majoritària dels socis?