El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha assegurat que el seu partit està preparat per anar a les properes eleccions al Parlament, que preferirien fer-ho amb JxCat, però que existeixen altres fórmules i "d'una forma o altra" el partit demòcrata serà present als comicis. "Ens agradaria, m'agradaria, ser present a les eleccions amb un acord amb els altres actors polítics de JxCat. Estem disposats a arribar acords sempre i quan el nostre model de país sigui ben present en aquesta oferta", ha explicat.

Després que Carles Puigdemont ha aconseguit quedar-se amb la marca JxCat, que fins ara estava en mans del PDeCAT, i en el moment en què les converses amb la Crida de Jordi Sànchez es troben en un punt de trencament, Bonvehí ha volgut deixar clar que més enllà del resultat final d'aquestes negociacions el seu partit serà a les properes eleccions.

No ha volgut entrar en quina via de pacte hauria de permetre un acord amb JxCat, ha assegurat que la fórmula jurídica és el menys rellevant, i que el més important és el projecte i les idees, perquè el PDeCAT ha estat i vol seguir sent "element nuclear" en aquesta proposta política.

El líder de la formació demòcrata, que ha començat la intervenció enviant un missatge de confiança i tranquil·litat de cara al futur als associats, ha subratllat en repetides ocasions l'esforç que està fent el seu partit per arribar a un acord amb JxCat. Bonvehí ha garantit que el PDeCAT no deixarà de ser generós en totes aquelles formes que ho permetin però sempre i quan el seu model de país hi sigui present. 

Decepció personal

Considera que aquest model de pacte es va trencar la setmana passada amb la maniobra de JxCat per quedar-se la marca. Ha descrit aquesta situació com una "decepció personal", perquè no s'han respectat una acords per escrit, però ha insistit que no vol que això sigui un "element distorsionador".

"Continuarem malgrat aquesta decepció personal buscant un acord que permeti presentar-nos conjuntament a les eleccions al Parlament", ha assegurat, a més d'insistir que la possibilitat d'una entesa segueix sent la mateixa que abans que es produís aquesta situació.

Bonvehí ha explicat que en els propers dies es dirigiran als associats per compartir les decisions que es vagin prenent, i ha tret importància al fet que el proper consell nacional del PDeCAT se celebri després que el congrés fundacional de JxCat.

David Bonvehí mascareta / ML

David Bonvehí en la seva compareixença a la seu del PDeCAT / ML

Ha assegurat que el PDeCAT ha posat damunt la taula multitud de fórmules i ha reiterat que no vol fer cap "lluita pública". "No aprofundirem en les discrepàncies que puguem tenir", ha reblat.

Baixes

Bonvehí ha admès l'efecte que el pols amb JxCat està tenint entre la militància, ha explicat que "segurament" el PDeCAT "no és tan gran com ha estat en altres moments, però continua sent una formació important".

Amb tot, ha assegurat que malgrat registrar baixes no són més importants que en altres ocasions i que també han registrat altes.

Bones formes

El màxim responsable de la formació demòcrata ha insistit que sempre han buscat acords, sinèrgies i confluències amb tots els actors de JxCat i que l'aposta pel consens i les "bones formes" han caracteritzat l'actitud del PDeCAT. Així mateix, ha descartat en aquest moment buscar enteses amb altres sigles com el Partit Nacionalista Català de Marta Pascal.