Luis María Anson, director de l’ABC durant 24 anys i fundador de La Razón, avança avui diumenge quines són les intencions de Pedro Sánchez per a aquesta legislatura: plantejar una crisi constituent per instaurar la República.

Anson, que s’ha destacat per ser un ferm defensor de la monarquia, assegura en un article al digital El Imparcial que “els foscos propòsits” de Pedro Sánchez els van revelar el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, durant una intervenció al Congrés dels Diputats. El ministre, en resposta a una pregunta d’ERC, va assegurar que hi ha una crisi constituent i un debat constituent del qual no es pot deixar fora ningú. Aquestes manifestacions, a les quals s’ha agafat el PP per anar contra l’executiu socialista, les va puntualitzar la ministra de Defensa, Margarita Robles, que va defensar la vigència de la Constitució.

En aquest context, Anson abona la tesi que “per al sanchisme l’esperit de la Transició és un cadàver i s’ha de sepultar per construir una Espanya diferent a la que es va consagrar a la Constitució del 78”. Acusa Pedro Sánchez de construir una Espanya subsidiada, de debilitar les estructures públiques “fins i tot devastant-ne algunes que fins ara no havien estat atacades, com la Guàrdia Civil i la Monarquia”. Es tracta, conclou, d’una operació meditada per establir una nova normalitat “al gust del Front Popular que ens governa”.