Barcelona en Comú i PSC presentaran públicament aquest divendres al matí els detalls del preacord que ha de concloure amb la incorporació dels de Jaume Collboni al govern de la ciutat. Segons ha confirmat El Nacional, una de les novetats d'aquesta entesa, que s'ha mantingut en estricte secretisme, serà que el socialista, com a segon tinent d'alcalde, assumirà les relacions del consistori amb la Generalitat i l'Estat. 

Pel que fa als altres regidors, Daniel Módol ajudaria Janet Sanz amb Urbanisme, Montserrat Ballarín ho faria amb Agustí Colom a Mercats i Comerç, i Carmen Andrés portaria part de la tinència de Drets Socials de Laia Ortiz. Tot això, com ja va avançar aquest diari aquest dilluns, es sotmetrà a la ratificació de les bases d'ambdues formacions en els propers dies, si bé utilitzaran mecanismes diferents.

Pel que fa als districtes de la ciutat, els comuns renunciarien a Sarrià, l'Eixample i Sant Andreu. Amb tot, el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, assegurava dilluns que la confluència "continuarà portant el nucli dur de la política econòmica".

Darrer avís

El panorama ha portat els dos grups independentistes, ERC i CUP, a advertir que cal "una rectificació". El president d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha demanat a les bases de Barcelona en Comú que rebutgin l'entesa, perquè "estic segur a molts la seva consciència els dirà que aquesta aposta no és la millor. A més a més, el republicà ha lamentat a BTV que "no se'ns ha cridat mai per parlar" d'un govern a la badalonina - amb la CUP i excloent el PSC-, afirmant que "fa temps" que el pacte està "enllestit". 

Per la seva banda, els anticapitalistes, que han ofert una roda de premsa des del consistori, han apujat el to, acusant Colau de "passar de voler fer fora la màfia a reintroduir-la al govern per la porta de darrera". En aquest sentit, la regidora Maria Rovira ha instat també als inscrits de la confluència a dir 'no' a una entesa que "resta", que "ens allunya molt de les polítiques que es puguin dur a terme".