El Partit Popular proposa ajornar l'expulsió d'una immigrant irregular si dona un fill en adopció, proposta que inclou al seu projecte de Llei de Suport a la Maternitat segons ha indicat l'empresa de contingut audiovisual Newtral.  

Aquesta mesura que plantegen els populars ha encés la xarxa que en poques hores s'ha omplert de crítiques a la formació unionista: "xenofòbia, classisme i repugnància pura" són alguns dels insults que ha rebut el PP per la seva proposta. 

Dirigents polítics de primera línia i personalitats han carregat amb duresa contra els popular. El president del Parlament, Roger Torrent, ha acusat la formació de "xenofòbia i classisme" i ha apuntat que "els nadons no són una mercaderia per vendre".

El filòsof Xavier Antich ha titllat la mesura de "repugnància pura" i ha afegit que no dirà res més per si els populars el "porten a l'Audiència Nacional".

La portaveu de la Generalitat i consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha assegurat que no es pot imaginar "una monstruositat més gran que donar el fill o filla a canvi de papers", "el PP no només ha perdut la decència i la vergonya; ha perdut qualsevol rastre d’humanitat", ha sentenciat.

La portaveu dels socialistes al Parlament, Eva Granados, ha fet una crida a les "dones del PP" perquè reaccionin a aquesta proposta.

El candidat a l'Ajuntament de Barcelona per ERC, Ernest Maragall, ha considerat que arribats a aquest punt "ja n'hi ha prou amb la crítica o la denúncia" i que "ja és hora que actuï la justícia europea".

L'exdiputada de la CUP Mireia Boya ha fet una referència a la sèrie d'HBO El Cuento de la Criada, una producció sobre uns polítics teocràtics que arriben al poder dels Estats Units, i passen a denominar-lo república de Gilead. Aquests polítics, entre d'altres coses, suprimeixen els drets de les dones. 

Per la seva banda, el conseller de Treball, Chakir el Homrani, ha qualificat la proposta del PP de "barbaritat" i "d'atemptat contra els drets de les dones migrants i de totes les dones".

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat contundent: "masclistes, racistes i classistes".

El cantautor Lluís Llach s'ha manifestat contra el líder del PP, Pablo Casado, en to irònic: "No sé si ho entenc bé, perquè si fos així, aquest home és una deixalla humana".

Finalment, el secretari general d'Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha indicat que "costa imaginar una infàmia més gran, en forma d’atemptat a la dignitat de la persona".