El líder del PP, Pablo Casado, i el president de Vox, Santiago Abascal, s'han culpat mútuament aquest dimarts que el bloc de l'esquerra hagi aconseguit tres secretaries a la Mesa del Congrés. El líder popular ha assegurat que Vox ha "regalat" un representant a l'esquerra en rebutjar la seva oferta de pacte entre els tres partits de centredreta. 

Per la seva banda, el líder de Vox ha situat el PP com a "únic responsable que el comunisme i el separatisme tinguin un lloc més" en aquest òrgan en donar-li "inútilment" els seus vots a Cs.

Ambdós líders no han estat els únics a tirar-se els plats pel cap. El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha comentat que "gràcies a Vox no serà" a la Mesa José María Espejo-Saavedra (Cs), que va lluitar contra el cop d'estat des de la mesa del Parlament de Catalunya". "Gràcies a Vox serà substituït per Pisarello, aliat de Colau i els independentistes", ha manifestat.

Altres diputats populars també han carregat contra el partit d'extrema dreta:

Per la seva banda, Vox ha culpat els populars de no comptar amb una secretaria a la Mesa (sí que han aconseguit la vicepresidència quarta) per l'estratègia "absurda" del PP de donar suport a Cs quan era un "vot inútil" perquè, segons el seu parer, "no sortiria". Segons ha afegit, si el PP hagués donat suport a Vox amb 18 vots, hi hauria una secretaria del PP i una altra de Vox.

El portaveu de la formació, Iván Espinosa de los Monteros, ha acusat el partit de Pablo Casado de "preferir entregar-se a Podemos".