Després d'una temporada estancada a les enquestes, la dreta espanyola ressorgeix. Així ho indica el darrer sondeig de NC Report per a La Razón. L'enquesta s'ha fet després de la reforma del delicte de sedició, mostrant com els suports al Partit Popular augmenten. Després de setmanes reculant a les enquestes, la formació liderada per Alberto Núñez Feijóo es dispararia, passant dels actuals 89 diputats a 143, amb la qual cosa concentraria un 33% dels vots. 

Si bé és un gran creixement, no és suficient per arribar a la majoria absoluta situada en els 176 escons. Anteriorment, ni pactant amb el partit d'extrema dreta Vox els populars no arribaven a la majoria absoluta. Tanmateix, segons la nova enquesta de La Razón, els dos partits superarien de lluny la barrera de la majoria absoluta. Malgrat que la dreta espanyola suma suports, Vox els perd. El partit liderat per Santiago Abascal segueix desinflant-se. Passa de 52 diputats a 44, gairebé deu menys. Tot i la radicalització del discurs, Vox no aconsegueix ampliar la seva base electoral. 

enquesta la razon 19 desembre

Font: La Razón

El partit de la dreta espanyola que no jugarà cap paper en aquesta majoria és Ciutadans. Immersos en una guerra interna, la seva capacitat de seduir als electors encara és més reduïda. Segons l'enquesta, no traurien representació, però la majoria dels seus votants migrarien cap a les files del PP. Aquest és un dels factors del gran creixement que experimenten els populars, a més del canvi de lideratge que el partit va fer ara fa uns mesos. 

enquesta cavi de vot la razon 19 desembre

Font: La Razón

L'esquerra espanyola, en dificultats 

El PSOE duia setmanes recuperant-se a les enquestes, però de nou es dona una patacada. Els socialistes tornen a caure per sota de la barrera dels 100 diputats. Concretament, passarien de 120 a 94 diputats, concentrant el 24% dels vots. És un mal resultat per a la formació de Pedro Sánchez, tanmateix, anteriorment s'ha trobat sondejos que encara li auguraven un futur pitjor. 

Els socis dels socialistes a la Moncloa, Unidas Podemos, es troben en una conjuntura molt similar. També perden diputats, concretament passarien de 35 escons a 27. La davallada segueix un patró similar al PSOE. Tot i això, la pèrdua de diputats de la formació morada ha estat més constant al llarg dels mesos, en canvi, el PSOE ha tingut repuntades puntuals en què ha retallat posicions amb el PP, qui s'imposa com primera força regularment. 

Pel que fa a les formacions catalanes, Esquerra Republicana de Catalunya podria sumar un escó, passant de 13 diputats a 14. En canvi, Junts per Catalunya repetiria el seu resultat actual, 8 escons. Respecte a la CUP, el sondeig no dona detalls.