La guerra civil en el si de Ciutadans continua i s'acarnissa. Edmundo Bal, qui es presentarà a les primàries del partit contra Inés Arrimadas, ha denunciat la poca voluntat de la líder de la formació per trobar consensos. Si bé, quan Arrimadas es va dirigir als mitjans va allargar la mà al seu rival per crear una candidatura conjunta, Bal ho nega. En una entrevista a l'ABC, ha explicat: "Li vaig oferir una persona de consens, un nom, i li vaig dir que ens apartàvem tant com ella volgués; es va riure de mi. La resposta al nom que jo li vaig donar va ser una sonora riallada. No vaig rebre cap contraoferta". 

El nom que va proposar Bal era el de la diputada María Muñoz. El portaveu al Congrés de Ciutadans va presentar a Muñoz com una figura de consens i va suggerir que tant ell com Arrimadas fessin un pas al costat. "Estic disposat a renunciar a tots els meus càrrecs; ella no. Ella em va respondre dient que el seu paper de líder –al Congrés– era absolutament innegociable". L'entorn de Bal apunta que la negativa d'Arrimadas a contemplar aquest relleu posa en evidència que no vol aquesta llista d'unitat, sinó anar a primàries.

Tot plegat, va tenir lloc en una conversa telefònica que van tenir els dos líders de Ciutadans el passat diumenge. No només les declaracions de Bal sostenen que aquesta conversa va ser infructuosa, altres fonts del partit consultades per Europa Press ho confirmen. L'entorn d'Arrimadas sosté que tot és una estratègia de Bal per  pactar amb el Govern del PSOE i Podem la seva acció legislativa. Així, sense acord, Arrimadas i Bal es precipiten dia rere dia cap a l'enfrontament a les urnes del partit a les primàries que tindran lloc el 9 i el 10 de gener.

El 40% dels votants de Ciutadans prefereixen integrar-se en el PP

Segons publica El Español, les dades de l'última enquesta de SocioMétrica mostra com el 40% dels votants de la formació taronja preferiria que aquesta acceptés l'oferta del PP per integrar-se a les files populars. Entre els votants que van apostar per Albert Rivera en les eleccions de 2019 les xifres són diferents, ja que el 54% considera que s'haurien de mantenir les sigles i presentar-se per separat a les eleccions. 

Per altra banda, l'enquesta també mostra quines són les figures millor valorades de Ciutadans. Ni Arrimadas, ni Bal aconsegueixen colar-se al capdavant d'aquesta llista. Qui ostenta el títol de ser la líder de ciutadans millor valorada pels votants és Begoña Villacís. Tant és així, que el sondeig preveu que seria l'única líder regional que podria sobreviure a les municipals.