La dreta (i l'extrema dreta) no es troben ni en la seva croada contra Pedro Sánchez, els indults i l'independentisme. I és que mentre Vox i Ciutadans aposten per impulsar una moció de censura contra el president socialista, el PP ho descarta i reivindica anar a eleccions.

Així ho va defensar la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, i així ho ha tornat a reiterar la diputada al Congrés María de los Llanos de Luna en una atenció als mitjans davant la seu dels populars a Barcelona. "No donen els números. Exigim que el poble espanyol pugui opinar sobre què pensa de Sánchez en unes eleccions generals", ha dit qui va ser exdelegada del govern espanyol sota la presidència de Mariano Rajoy.

 María de los Llanos de Luna / Foto: ACN

La diputada del PP al Congrés María de los Llanos de Luna atén els mitjans davant la seu del PP català / Foto: ACN

Les peticions perquè el PP presenti la moció van arribar tant del líder de Vox, Santiago Abascal, com de la presidenta de Cs, Inés Arrimadas. Abascal va demanar a Casado que assumís "la seva responsabilitat" i va prometre-li el 'sí' dels seus 52 diputats "sense retrets", en referència al vot negatiu dels populars a la moció que va impulsar ell mateix l'octubre del 2020. Els ultres no descarten presentar ells una segona moció si el PP finalment no ho fa.

També Arrimadas va insistir al líder del PP que presenti aquesta moció de censura garantint-li que comptaria amb el suport del seu partit. Va considerar que, després dels indults, Sánchez podria emportar-se "algun ensurt" en perdre suports parlamentaris ja que, va apuntar, "ara algun tindria més difícil defensar al seu territori aquest suport als indults i aquestes barbaritats que està fent el govern".

Sánchez i els "enemics d'Espanya"

Llanos de Luna ha acusat Sánchez de fer de la mentida "una forma de governar" i ha recordat que el seu govern es recolza en independentistes catalans i bascos, als quals ha qualificat d'"enemics d'Espanya" per "voler destruir la Constitució". "Sánchez ha preferit posar-se de genolls davant del separatisme que defensar dempeus la Constitució", ha dit.

La popular ha posat d'exemple la ironia de la que va tirar el líder d'ERC a Madrid, Gabriel Rufián, que va assegurar que era "qüestió de temps" que Sánchez cedís sobre el referèndum al·legant que fa un any també havia rebutjat els indults que finalment va concedir. La diputada també ha blasmat el líder socialista d'"atacar" les institucions que "no pot manipular", posant d'exemple tota la polèmica al voltant del Tribunal de Comptes, òrgan que ella mateixa ha defensat.

La visita de Llanos de Luna a la capital catalana s'emmarca en tot un desplegament de la cúpula del PP i els seus diputats del Congrés arreu de l'Estat per tal d'explicar l'oposició del partit als indults del procés i els seus recursos davant del Tribunal Suprem, i exigir la convocatòria d'eleccions i la dimissió de Pedro Sánchez.

 

Imatge principal: el líder del PP, Pablo Casado, i el de Vox, Santiago Abascal, en un ple al Congrés / Foto: Efe