Finalment, i després de llargues i intenses negociacions, el Partit Popular votarà aquest dijous al Congrés dels Diputats a favor de la convalidació del decret que regula la nova normalitat després de la crisi del coronavirus, si bé manté les seves crítiques a la gestió que ha fet el govern espanyol de la crisi sanitària i els plans de recuperació.

El Grup Popular ja ha comunicat als seus diputats que votin afirmativament a favor d'aquest reial decret llei 21/2020 de 9 de juny de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

En un acte al País Basc aquest dijous al migdia, el líder de l'oposició ha explicat que el PP votarà sí al decret que busca "sortir de la brutal crisi del coronavirus, prendre mesures i evitar que hi hagi rebrots i prendre mesures econòmiques i socials". "S'hauran de completar", ha dit Casado. El ministre de sanitat, Salvador Illa, i l'exministra de Sanitat del PP, Ana Pastor, han negociat aquest suport.

"El nostre partit ara al Congrés dels Diputats donarà suport a un decret per sortir d'aquesta brutal crisi del coronavirus, per prendre mesures i evitar que hi hagi rebrots, per prendre mesures econòmiques i socials", ha manifestat.

El president del PP ha indicat que en aquests temps "els espanyols demanen que tots" els polítics "remin per sortir de la crisi econòmica i social". A més, i just el dia que s'ha confirmat la candidatura de la vicepresidenta Nadia Calviño a presidir l'Eurogrup, ha assegurat que el seu partit donarà suport a aquesta representació institucional del govern d'Espanya a les institucions europees "com sempre" han fet.

A més, el PP votarà a favor de la tramitació com a projecte de llei per al procediment d'urgència del reial decret llei 21/2020, de 9 de juny, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.