La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, serà candidata a la presidència de l'Eurogrup, un òrgan clau per a la cooperació entre els membres de la zona euro i la construcció d'una Europa "més forta i unida", segons ha informat aquest dijous la Moncloa, que ha precisat que Espanya formalitzarà avui la seva candidatura.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, considera que "seria un honor" per al govern d'Espanya que Calviño pogués presidir l'Eurogrup, una responsabilitat que "mai no ha exercit Espanya i que tampoc no ha exercit abans una dona".

Suport del PP i Cs

El vicepresident del Grup Popular Europeu, Esteban González Pons, ha anunciat aquest dijous el seu suport a la candidatura de la vicepresidenta tercera del govern espanyol per presidir l'Eurogrup. "No hi ha millor garantia perquè la política espanyola segueixi les directrius moderades de la Unió Europea que l'Eurogrup s'assegui al nostre Consell de Ministres", ha defensat el popular en un apunt en el seu compte de Twitter.

Calviño compta a més amb el suport de Ciutadans, que demanarà el suport per a la seva candidatura als set líders liberals que governen a Europa.