El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha reconegut avui que va ser un error retuitejar al compte del partit el vídeo d'un humorista en el que es desitja la mort del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, però ha considerat un "error molt més gran" portar aquest fet a la Fiscalia.

Entrevistat a Telecinco i Antena 3, García Egea ha convidat a la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, a fer el mateix amb la fotografia d'un acte socialista a Alacant 2015, en el que es "guillotinava" al aleshores president Mariano Rajoy, segons publica avui ABC. Així la Fiscalia podrà decidir "què és més greu si retuitejar un vídeo o 'guillotinar' a Rajoy", ha reclamat García Egea.

El PP va publicar dissabte al seu compte oficial de Twitter un vídeo, que va ser retirat el mateix dia, de l'humorista Ignacio de la Puerta on un nen desitja a la seva carta als Reis Mags la mort del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Calvo va contactar amb la ministra de Justícia, Dolores Delgado, per traslladar a la Fiscalia General de l'Estat el tuit per si fos constitutiu de delicte.

El número dos del PP ha admès que "no va ser afortunat" retuitejar aquest vídeo, sobre el qual ha indicat que estava circulant per les xarxes socials, però ha destacat que el partit va demanar disculpes i ara potser és Calvo la que comet un error encara més gran en denunciar-ho. "Va ser un error pel qual ja es van demanar disculpes", ha recordat García Egea, i ha retret "la intenció" que veu després de l'anunci de Calvo de portar-lo davant de la Fiscalia.