El PP perd l'únic alcalde que tenia a Catalunya. Ha passat a Pontons, (Alt Penedès) i el seu alcalde, Lluís Caldentey, ha decidit jubilar-se. Ho era des de 1999 i la majoria de vegades ha guanyat les eleccions per majoria absoluta. 

Tot i això Caldentey ha decidit no tornar-se a presentar a les pròximes eleccions del maig. Amb la seva marxa, el PP ja es pregunta si podrà mantenir l'única alcaldia que conserven, ara per ara, a Catalunya. 

Les polèmiques de Caldentey

En una entrevista a El Mundo, l'actual alcalde de Pontons explicava que no hi havia "moros", tot i que deia que de problemes amb els immigrants, no en tenia: "Si puc els ajudo". 

Caldentey també va criticar l'exili de Puigdemont. "Té una tremenda manca de personalitat" en el moment en què "ha abandonat" Catalunya, deia en una entrevista a La Xarxa. "No es pot anar davant l'exèrcit i abandonar. Quan un vaixell fa aigües, els primers que abandonen són les rates". 

"Acció-reacció". Així va catalogar la violència de l'1-O. "La policia no va fer ús de la força de forma desmesurada, sinó que va haver d'actuar perquè es va trobar acorralada", va comentar fent aquest paral·lelisme: "Si a mi m'atraquen, i jo tinc un arma, crec que és just que en faci ús".