La diputada del PP Adrea Levy ha demanat aquest divendres en la sessió de control parlamentari a la CCMA que TV3 acomiadi la periodista Laura Rosel, presentadora del FAQS, així com la col·laboradora Pilar Rahola i l'actor del Polònia Toni Albà. Segons Levy, la televisió pública s'hauria de plantejar "prescindir d'ells" perquè, assegura, ofenen una part important de catalans.

Levy ha justificat la seva demanda assegurant que Rosel "somriu a etarres", en referència a una entrevista que el programa va fer a un exmembre d'ETA. També ha criticat Albà per uns tuits polèmics contra els líders de Cs i el PSC, Inés Arrimadas i Miquel Iceta, que han estat titllats d'homòfobs i masclistes. També aquests dos partits han lamentat aquests comentaris i han demanat a la CCMA que prengui accions. 

La presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, ha condemnat els insults, però ha remarcat que són tuits d'un col·laborador en el seu compte de Twitter i que no es tracta d'un treballador de la casa que parli en nom d'aquesta. Per la seva banda, el director de TV3, Vicent Sanchis, ha lamentat les acusacions contra la periodista Laura Rosel i ha assegurat que dir que "atempta contra la convivència" és "greu".

"TV3 manipula cada dia"

La comissió també ha servit per constatar que Ciutadans no dona treva en la seva ofensiva contra TV3. Així, en la sessió parlamentària, els diputats d'aquest partit han protagonitzat una nova discussió amb els directius dels mitjans públics, on han acusat TV3 de "manipular cada dia" i de ser "teleprocés". 

En aquest sentit, els diputats Sonia Sierra i Ignacio Martín Blanco han assegurat que ni a la televisió pública catalana ni a la ràdio hi ha "pluralitat" d'opinions en les tertúlies i, al llarg de la sessió parlamentària, han qüestionat diverses informacions que han publicat i el seu tractament. Martín Blanco, per exemple, ha dit que dels 28 tertulians que han participat en els últims dies a les tertúlies del programa Els Matins i Més324, "23 eren separatistes o partidaris de l'arma del separatisme que és el dret a decidir" i només cinc n'eren contraris.

Comissió control CCMA - foto Parlament

També el diputat Martín Barra, del mateix partit, ha criticat la retransmissió de la Diada per TV3 i ha demanat el cost de la retransmissió. A més, Sierra ha assegurat que "no es pot dir que TV3 estigui en mans neutrals" quan el seu director, Vicent Sanchis, és un "independentista radical" i té una presidenta, Núria Llorach, "imputada per desobediència pel procés", en referència a la citació per haver emès publicitat institucional.

Els diputats de Cs també han assegurat que "la meitat de Catalunya ha desconnectat de TV3". "Em comprometo que el dia que TV3 deixi de dir mentides, nosaltres deixarem de dir la veritat sobre TV3", ha dit Martín Blanco. 

Les diverses acusacions de Ciutadans han estat rebatudes per la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, i els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo. En aquest sentit, tots ells han defensat la pluralitat dels mitjans públics i ho han documentat amb informes del CAC i d'empreses auditores i han assegurat que l'elecció de tertulians "no és esbiaixada". "TV3 ni menteix ni manipula", ha defensat Llorach.

Sanchis també ha defensat el tractament de les informacions periodístiques per part dels mitjans de comunicació públics, davant les acusacions de mala praxi que els ha fet Ciutadans en casos com el de l'agressió a una dona que treia llaços a la Ciutadella o la no informació d'una acció dels CDR a un restaurant de Blanes. 

Preocupació per les agressions

Finalment, en la comissió parlamentària també s'ha parlat de l'agressió a un periodista de TeleMadrid en pensar-se que treballava per TV3, en una manifestació organitzada per Cs. El director de TV3 i la presidenta en funcions de la CCMA s'han mostrat molt preocupats per aquest fet i han assegurat que estan intentant buscar maneres per garantir la seguretat dels seus treballadors en determinades manifestacions. 

En aquest sentit, Sanchis i Llorach han assegurat que estan en coordinació amb els Mossos d'Esquadra per analitzar els riscos de cada manifestació, i que, en cas de perill, s'optarà per anar amb equips no logotipats o per no cobrir-ho personalment i usar les imatges d'agències de notícies. 

El director de TV3 també ha demanat responsabilitat al grup de Ciutadans perquè no faci declaracions insultants contra la televisió pública, en relació a les declaracions d'Albert Rivera a Els Matins, o contra els seus treballadors i ha considerat "perillós" fer-ho.