"El president del Parlament comença amb mal peu perquè la primera decisió és investir una persona que no pot ser-ho", ha dit el portaveu de comunicació del Partit Popular, Pablo Casado, en la roda de premsa d'aquest dilluns, en al·lusió que Roger Torrent proposés el cap de llista de Junts per Catalunya Carles Puigdemont per a la investidura. Casado ha avisat Torrent de les conseqüències penals que es podrien arribar a derivar si viatja a Brussel·les —pagat amb diners públics— per trobar-se amb Puigdemont, considerant que el delicte aplicable seria "malversació".

Preguntat per El Nacional, el portaveu s'ha pronunciat sobre la petició del president de la cambra de reunir-se amb Mariano Rajoy per abordar la investidura. El PP considera "molt cabal" que no se cedeixi a aquest diàleg, un cop La Moncloa ha donat el cop de porta, recordant les "qüestions judicials" de Puigdemont. "No té cap obligació de reunir-se amb presidents de parlaments autonòmics, davant d'una il·legalitat flagrant", ha dit el portaveu, qui ha demanat a Torrent "cosir ferides i no infringir el reglament", en comptes de dedicar-se a la comunicació espistolar amb el Palau de la Moncloa", ha reblat.

Fonts populars descarten que la negativa de Llarena a activar l'euroordre sigui un nou fracàs de l'Estat: "És Puigdemont qui porta quasi tres mesos a Bèlgica", es vanten.

També preguntat per aquest diari —sobre si negar-se al diàleg era una forma de no reconèixer la voluntat dels 70 escons independentistes—, Casado ha respost que no creia en "mandats populars", ja que "adjectivar la democràcia era poc demòcrata", ha argumentat. Aquí s'ha tornat amb la idea que el polític gironí comparegués davant de la Justícia. "La llei ens iguala a tots i ens protegeix. El darrer Parlament va ser dissolt per no complir la llei", ha indicat.

La qüestió és que els populars s'han hagut de resignar davant la negativa del jutge Pablo Llarena de reactivar la petició del ministeri públic sobre l'euroordre per detenir Puigdemont, amb motiu que aquest dilluns havia abandonat territori belga i es trobava a Dinamarca oferint una conferència sobre el conflicte català. "Nosaltres ho respectem. Les motivacions jurídiques corresponen als jutges, tot i que ha estat molt encertada la petició de la Fiscalia, i conforme a dret", ha respost el dirigent del PP. Ara bé, fonts populars descarten que això sigui un nou fracàs de l'Estat: "És ell qui porta quasi tres mesos a Bèlgica", es vanten sobre el gironí.