El sotssecretari de Comunicació al PP, Pablo Montesinos, ha assegurat aquest divendres que, si el seu partit governa després de les pròximes eleccions generals, usarà "tots els instruments jurídics" al seu abast perquè els líders de l'1-O indultats pel govern de Pedro Sánchez tornin a la presó. 

En una entrevista a La 2 i Ràdio 4, Montesinos ha assegurat que el govern de Sánchez va beneficiar els presos que "van donar un cop a la legalitat" i ha recordat que tots els informes tècnics dels funcionaris i jutges estaven en contra del seu alliberament, ha criticat que l'Executiu concedís aquests indults als presos del procés sense que aquests es "penedissin" d'haver organitzat el referèndum de l'1-O i d'haver declarat unilateralment la independència.

El sotssecretari de comunicació del PP, ha culpat a Pedro Sánchez d'anteposar el seu acord amb aquells que "volen destruir la unitat nacional" que complir amb el que indicaven els informes. I li reclama al president del govern que s'ha de manifestar i fer complir "la llei a Catalunya" i decidir entre "complir la llei o afavorir els seus socis". Asegura que ha d'escollir entre estar amb el respecte als tribunals i fer complir les sentències o "seguir afavorint els que estan en el desacatament", ha afirmat.

Tot i que "els governs no tenen capacitat per revocar indults", el diputat del PP, ha insistit que si arriba a la Moncloa, analitzarà totes les opcions possibles perquè tornin a presó, "haurien de seguir a la presó" perquè segons ells, no es complien les condicions per obtenir aquest indult i afirma que, en conseqüència, utilitzaran tots els instruments jurídics perquè tornin a la presó. 
El diputat del PP, ha reclamat que l'Estat recuperi la competència de presons que va ser transferida a la comunitat autònoma, perquè segons afirma, la Generalitat va beneficiar als presos independentistes quan van estar complint condemna a Catalunya. 

Foto principal: El vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Montesinos / PP