El PP ha donat per fet que hi haurà referèndum i ha desconfiat del "no" de Pedro Sánchez a Pere Aragonès. "Els independentistes decidiran quan es fa", ha predit la secretària general dels populars, Cuca Gamarra. En una roda de premsa d'aquest dimarts, Gamarra s'ha dedicat a criticar el president del govern espanyol perquè els independentistes han reconegut que estan "contents" perquè "es pot dir que han aconseguit l'amnistia" — cosa que demostra que Sánchez "ha escollit el camí incorrecte" amb l'únic objectiu de mantenir-se en el poder. També ha retret que l'independentisme ha trobat en el cap de l'executiu estatal "l'ajuda" per "tornar-ho a fer" i no tenir aquest cop "un Estat fort que pugui plantar-los cara", quan s'ha eliminat la sedició i s'ha abaratit la malversació.

"El que ha quedat clar en les seves respostes sobre el referèndum de Catalunya és que el president del govern espanyol no té cap credibilitat i no pot tenir cap credibilitat davant dels espanyols perquè quan el sentim dir que aquest referèndum no es produirà, ràpidament recordem quantes vegades se'ns va dir que tipificaria el referèndum il·legal i no ho ha fet; que no derogaria el delicte de sedició i sí o ha fet; que lluitaria contra la corrupció i ha abaratit les penes", ha proclamat la secretària general del Partit Popular.

Sánchez només compleix amb els socis

Gamarra ha destacat que ha pogut sentir "exultant" a Aragonès assegurant "amb total sinceritat que es pot dir que han aconseguit l'amnistia mitjançant els indults, de la modificació del Codi Penal a la mesura i de l'abaratiment de la corrupció". "Però sempre pot rectificar. Nosaltres no ens mourem de la defensa del constitucionalisme, la moderació i la igualtat de tots els espanyols davant la llei", ha advertit, després d'haver insistit en el fet que Sánchez "ha escollit el camí incorrecte".

Finalment, la secretària general del PP ha indicat que l'any 2022 s'ha caracteritzat per l'absència de "l'eslògan" de Cumplimos que ha fet servir Sánchez en la seva compareixença des de la Moncloa. "Només ha complit amb aquells qui són els seus socis i als quals necessita per seguir sent president del govern espanyol", ha opinat. "Complir amb els espanyols no és portar a terme una derogació d'aquells delictes que garanteixen i protegeixen l'estat de dret i el marc constitucional; complir amb els espanyols no és abaratir la corrupció en el nostre país; i complir amb els espanyols no és que les penes pels agressors sexuals avui siguin més baixes", ha emfasitzat, entre altres crítiques al cap de l'executiu estatal.