Fonts del PP donen per fet que l’operació de la Guàrdia Civil contra el referèndum ha permès “desmantellar” l'operatiu del referèndum. Tot després de la detenció de 12 persones i amb l’activació de la intervenció dels comptes de la Generalitat per part del Ministeri d’Hisenda.

Segons aquestes fonts l’executiu espanyol està complint amb la seva obligació “d’acabar per tots els mitjans” amb l’organització de l’1-O, i “el bon rotllet” dels independentistes “s’ha acabat”. “Tot segueix el camí que ens esperàvem”, apunten aquestes veus, que assegura que l’executiu de Rajoy segueix “preparat” pels esdeveniments que puguin succeir ara, on esperen que s’utilitzarà “la gent per atrinxerar-se” mitjançant mobilitzacions al carrer, però “el carrer és una cosa i la democràcia una altra”.

Hernando: "Tothom complirà amb l'Estat de Dret"

En declaracions als mitjans, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha justificat les detencions assegurant que “tothom ha de complir amb l’Estat de dret i respondre”, perquè “tothom que se situa al marge de la llei es converteix en un delinqüent”. “Jo desitjaria que la gent no decidís incomplir la llei, perquè l’Estat de dret és més fort que els que es volen situar al marge de la llei”. 

Hernando també ha qualificat de “lamentable, delirant i demencial” la intervenció del portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, durant la sessió de control a Rajoy, on després de les detencions li ha demanat que tregui les seves “mans brutes” de les institucions catalanes.