Igual que va fer al Congrés dels Diputats, també ho ha fet en el Senat. El PP ha presentat a la Cambra Alta un escrit reclamant a la Taula que suspengui "automàticament" Raül Romeva (ERC) de la seva condició de senador pel seu processament per rebel·lió i per la seva situació de presó preventiva.

PP i Ciutadans van anunciar dimarts passat tot just constituir-se el nou Senat que sol·licitarien la suspensió del polític pres. Els populars van registrar a última hora d'aquest dimecres la proposta dirigida a la Taula, que la seva pròxima reunió, prevista per a dimecres que ve, 29 de maig. Serà llavors, tret que s'avanci la cita, quan podria tractar l'assumpte.

El president del Senat, Manuel Cruz, va assegurar aquest dimecres que per prendre la decisió sobre Romeva "toca esperar uns dies" perquè els lletrats de la Cambra hauran d'emetre un informe en què es basarà|recolzarà la Taula.

El PP es refereix en el seu escrit a la interlocutòria del Tribunal Suprem del passat 14 de maig pel qual va autoritzar Romeva a anar al Senat per recollir la seva acta de parlamentari i prendre possessió de l'escó, sense esmentar "cap altra participació de l'acusat en actes parlamentaris posteriors".

Els populars al·ludeixen en el seu escrit a l'article 384 bis de la Llei d'Enjudiciament Criminal, que estableix que, "firmi una ordre de processament i decretada la presó provisional per delicte comès per persona integrada o relacionada amb bandes armades o individus terroristes o rebels, el processat que estigués ostentant funció o càrrec públic quedarà automàticament suspès a l'exercici del mateix mentre duri la situació de presó".