La portaveu del PP al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, ha demanat aquest dijous a l'Eurocambra que retiri el reconeixement com a eurodiputat al líder d'ERC, Oriol Junqueras, després que el Tribunal Suprem hagi determinat que va perdre la seva immunitat quan va ser condemnat en ferm.

Montserrat ha apuntat en un comunicat: "S'ha fet justícia i ha guanyat la democràcia espanyola i europea, de manera que el Parlament Europeu ha de revocar la condició d'eurodiputat de Junqueras". "Els que van donar un cop a la democràcia espanyola i, per tant, europea, no poden quedar impunes", ha dit la portaveu popular, que reclama a l'Eurocambra que revoqui la seva decisió de dilluns passat, quan va reconèixer com a eurodiputats tant Junqueras com Carles Puigdemont i Toni Comín.

Els tres tenien ja un perfil a la pàgina web de la institució i una bústia personal a la seu del Parlament a Brussel·les, però la decisió del Suprem d'avui denega a Junqueras la possibilitat d'assistir al ple del Parlament Europeu que se celebrarà la setmana que ve a Estrasburg, on havia de prendre possessió de la seva acta com a eurodiputat.

L'eurodiputat de Vox Jorge Buxadé, per la seva banda, ha reclamat en un missatge al seu compte de Twitter que el president de Parlament Europeu demani perdó a les autoritats espanyoles i als seus eurodiputats per "pretendre usurpar la competència de la JEC i del TS".

El cap de la delegació de Ciutadans a l'Eurocambra, Luis Garicano, ha afegit que el Parlament Europeu "no serà un refugi de criminals" i s'ha referit a la situació de Puigdemont i Comín, que sí que aniran a la primera sessió plenària de l'any la setmana que ve a Estrasburg: "Immunitat no és impunitat. En uns mesos votarem el suplicatori del TS per jutjar Puigdemont i Comín i el jutge belga executarà l'euroordre. Trigarà una mica més, però ningú està per sobre de la llei", ha escrit.