Primera reacció des de la seu del Partit Popular després de conèixer els resultats de les enquestes que pronostiquen una baixada d'escons del PSOE. El secretari general del partit, Teodoro García Egea, ha considerat que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, hauria de dimitir. "Que comenci a pensar a marxar", ha dit.

En una roda de premsa posterior al tancament dels col·legis electorals i a la publicació de les primeres enquestes, el secretari general del PP ha demanat "cautela", ha volgut agrair el suport dels seus votants i ha tornat a recordar que són "l'única alternativa" a Sánchez.

El secretari general del PP ha remarcat que "l'esperit d'Espanya Suma estava a la papereta del PP i els espanyols ho han sabut reconèixer veient les tendències de les enquestes". Sobre la baixada de la participació, García Egea ha recordat que són les quartes eleccions en quatre anys i ha dit que cal entendre el "cansament" dels ciutadans.

Després de demanar que el líder del PSOE dimiteixi, García Egea no ha aclarit si Casado està disposat a presentar-se a la investidura, i s'ha remès als resultats de les urnes, ja que el líder del PP s'ha compromès a opositar a presidir el govern espanyol si té un escó més que Sánchez.