Pedro Sánchez va convocar les eleccions del 10-N per sortir del bloqueig i sembla que no li ha sortit bé la jugada si es compleixen els resultats del sondeig de l’empresa GAD-3 per a TV3 i Catalunya Ràdio. Així, el PSOE ni tan sols repetiria els resultats del 28-A i aconseguiria entre 114 i 119 diputats, mentre que els grans beneficiats de la nova convocatòria electoral serien el PP i Vox que guanyarien representació al Congrés dels Diputats, mentre que Ciutadans patiria una patacada monumental amb els pitjors resultats de la seva història.

La formació de Pablo Casado aconseguiria entre 85 i 90 diputats (66 el 28-A) i la formació d’extrema dreta Vox es convertiria en la tercera força al Congrés i duplicaria la seva representació amb entre 56 i 59 diputats, quan ara en tenia 24.

Unidas Podemos perd representació però es mantindria com a quarta força de la cambra, amb 30/34 diputats, quan el 28-A en va aconseguir 57.

La davallada més important se l’emporta la formació liderada per Albert Rivera que trauria els pitjors resultats de la seva curta història al Congrés, i passaria dels 57 diputats als 14/15 que li dona el sondeig de GAD-3.

Els partits independentistes

Els partits independentistes ERC i JxCat repetirien pràcticament els resultats dels 28-A i la CUP entraria a la cambra espanyola amb 3/4 diputats. ERC aconseguiria 13/14 diputats (ara en tenia 15) i JxCat 6/7 (ara en tenia 7).

Qui també obtindria representació és la formació liderada per Íñigo Errejón, Más País, que aconseguiria tres diputats.

La majoria de la moció

Amb aquests resultats, Pedro Sánchez només podria ser investit si es fes amb el suport de totes les formacions que li van votar la moció de censura: Podemos i les seves confluències, així com els independentistes catalans, Bildu i els sobiranistes bascos del PNB

El sondeig, elaborat per l'empresa GAD-3, és una enquesta telefònica tracking-poll feta al llarg de la campanya electoral a gairebé 15.000 electors de tot l'Estat, 1.800 dels quals són electors de Catalunya. Les últimes enquestes es van fer ahir 9 de novembre a Ceuta, Cantàbria y Terol.

Segueix aquí els resultats electorals del 10-N en directe