La pugna entre el Partit Popular (PP) i el PSOE continua. Les dues formacions estan pràcticament empatades. En la darrera enquesta de El Español, realitzada per sociometria, populars i socialistes es distancien per un únic escó. Amb aquest marge tan just, seria el PP qui s'establiria com a primera força amb 102 diputats, 13 més que en les eleccions del 2019, recollint el 25% dels vots. Per la seva banda, els socialistes obtindrien 101 escons, 19 menys que en les darreres eleccions, el 25,3% dels vots. Els populars guanyen i els socialistes perden representants, tot plegat deixa els grans partits històrics espanyols frec a frec competint per ser la força més votada

enquesta heiscicle el español

Font: El Español

Mentre que socialistes i populars estan molt a prop els uns dels altres a les enquestes electorals, on hi ha una diferència abismal a l'hemicicle és entre la dreta i l'esquerra. Potser els populars finalment no s'imposaran com el partit més votat, però a la dreta espanyola li espera un bon futur, segons els sondejos. Tot i els alts i baixos provocats per la guerra interna del PP, el bloc de dretes espanyol s'ha mantingut com el més votat en els darreres mesos. Abans que Feijóo es conformés com a nou líder del popular, l'extrema dreta de Vox va arribar a superar el PP en intenció de vot. Ara, l'anomenat efecte Feijóo frena l'ascens del partit d'Abascal i impulsa el seu propi partit. En qualsevol cas, els partits de dretes serien els votats, però no arriben a la majoria absoluta. Vox milloraria resultats, tanmateix, no suficient. L'extrema dreta passaria de tenir 52 escons a 68, concentrant el 19,1% dels vots. 

Tot i que a les dues grans forces de dretes uns propers comicis els beneficiarien, a Ciutadans no. Com ja es va repetint des de fa mesos, les enquestes auguren un futur molt negre a Ciutadans. La formació taronja passaria de 10 diputats a 1 i fregaria la possibilitat d'acabar fora de l'hemicicle del Congrés dels Diputats. Ciutadans no només queda a la cua entre els partits, també entre la valoració dels líders. Inés Arrimadas, actualment al capdavant de la formació, és la líder menys valorada entre les grans formacions de l'hemicicle. Arrimadas rep un 2,9 i és superada pel líder d'extrema dreta Santiago Abascal. Pedro Sánchez es queda amb un 3,4. Entre els més valorats trobem Feijóo, 4,4, i a Yolanda Díaz, 4,3. Díaz perd així el seu lideratge com a líder més popular. L'efecte Yolanda s'apaga i comença l'efecte Feijóo, la durada del qual encara és incerta. 

enquesta lider valorats vot el español

Font: El Español

Dificultats a l'esquerra 

El PSOE perdria escons en unes noves eleccions, però les pèrdues serien significativament menors que les que s'esperava fa mesos, on van arribar a situar-se per sota de la barrera dels 100 escons. Ara com ara, la superarien, per molt poc. Els seus socis de govern tampoc sortirien gaire beneficiats d'uns nous comicis. Unidas Podemos, passarien de 35 representants a 29, un 11,3% dels vots. Igual que passa amb els socialistes, els comuns perden escons, però no en perden tants com se'ls esperava en altres sondejos. A més, continuen comptant amb una de les líders més ben valorades: Yolanda Díaz. 

Tot plegat, però, deixa l'esquerra espanyola molt més lluny que la dreta de la majoria absoluta. Ni tan sols comptant amb el suport de Más País, la formació d'Íñigo Errejón, la qual segueix millorant sondeig a sondeig. El partit d'Errejón obtindria 5 escons, 2 més que l'any 2019. Más País ha anat millorant a poc a poc, però tampoc seria decisiu per empènyer l'esquerra espanyola cap a la majoria absoluta. 

enquesta evolució vot el español

Font: El Español

Finalment, l'enquesta de El Español agrupa la resta de formacions en el grup d'altres, que en total sumen 44 diputats. En aquest gran calaix de sastre s'hi troben partits catalans com ERC, Junts per Catalunya i la CUP. Les tres formacions revalidarien els seus resultats: 13, 8 i 2, respectivament