L'arribada d'Alberto Nuñez Feijóo a Gènova s'està traduint en una millora de les prediccions del Partit Popular a les enquestes. El darrer sondeig en plasmar l'efecte Feijóo ha estat un de 40dB, encarregat per El País i la Cadena SER. Segons les dades recopilades, l'escenari electoral que es presenta pinta bé pels populars, qui serien primera força amb 108 escons, 19 més que en l'actualitat. El creixement del PP el pagaria Vox, que frena la seva tendència ascendent de creixement a les enquestes. Malgrat tot, això no seria suficient per distanciar-se significativament del PSOE. Els populars i els socialistes se situarien frec a frec com a força més votada si les eleccions se celebressin actualment. El partit de Pedro Sánchez obtindria 106 diputats, 14 menys que l'any 2019, però es tracta d'un dels resultats més favorables que els han augurat els sondejos els darrers mesos. 

hemisciclo sondeo el pais

Font: El País

La dreta espanyola trepitjar fort de cara a les pròximes eleccions generals, però els equilibris de poder en si mateixa varien. Mentre que fa unes setmanes el partit d'extrema dreta Vox no feia més que acumular cada cop més diputats a les enquestes, ara comença a decréixer. El motiu? L'arribada de Feijóo a la presidència del PP. El partit de Santiago Abascal va assolir els seus millors resultats a les enquestes quan els populars estaven engrescats en plena guerra interna, ara, les aigües dels populars s'han calmat i molts electors els tornen a escollir. Tot plegat fa que Vox reculi a poc a poc, traurien 64 escons, 12 més que en les darreres eleccions, però lluny de les millors prediccions que obtenien fa mesos. 

Malgrat que la dreta espanyola es posiciona en una escena més favorable per arribar a La Moncloa, la suma entre el PP i l'extrema dreta no arriba a la majoria absoluta. No l'aconseguirien ni amb el suport de Ciutadans, als quals se'ls torna a predir grans pèrdues de vots. La formació taronja passaria de 10 diputats a 2. 

Mals resultats del govern espanyol 

Els partits que conformen actualment el govern espanyol, PSOE i Unidas Podemos, obtenen pitjors resultats que els actuals a l'enquesta. Es tracta d'una tendència que fa mesos que es repeteix. Els socialistes han recuperat lleugerament alguns escons que els situen per sobre del llindar dels 100 diputats, una frontera que no sempre han superat als sondejos. Tot i això, el partit més perjudicat és Unidas Podemos. La formació morada segueix enfonsant la seva estimació de vots i, per tant, el nombre de diputats que obtindria en uns comicis. Podem perdria 10 escons, situant-se en 25. És a dir, perd gairebé tants representants com els socialistes, però tenint molta menys força a l'hemicicle.

estimacion de voto sondeo el pais

Font: El País

D'aquesta manera Podem s'allunya dels bons resultats que aconseguia fa uns mesos sota l'anomenat efecte Yolanda, el qual s'ha desinflat. En el futur es veurà si aquest també serà el destí de Feijóo, quan deixi de ser una novetat.  Els que fa tens que no mostren senyals de desinflar-se són Más País. La formació liderada per Iñigo Errejón passaria de 3 diputats a 4 en unes noves eleccions. 

Finalment, l'enquesta de El País i la Cadena SER, passa de puntetes sobre la resta de formacions que conformen el Congrés dels Diputats, malgrat que la resta de forces sumen 41 escons, més que Unidas Podemos, per exemple. En el petit desglòs que es fa d'aquest grup anomenat "Altres", es pot observar que els partits catalans no patirien grans canvis. Esquerra Republicana i Junts per Catalunya mantindrien els seus escons actuals, 13 i 8, respectivament. Mentre que la CUP es quedaria amb un únic diputat.