El Partit Popular vol comptar amb presència d’interventors del seu partit en almenys 2.500 meses electorals de les més de 8.000 que es constituiran a Catalunya per a les eleccions al Parlament d'aquest diumenge, 14 de febrer. Per aconseguir aquesta fita i a manca de prou efectius a Catalunya, des de la seu central a Madrid ja preparen un cos expedicionari que desembarcarà a Catalunya en un AVE noliejat expressament per a l’ocasió.

Així ho afirma El Confidencial Digital, que apunta que des de Génova s’han reclutat centenars de militants per actuar com a interventors i apoderats durant la jornada electoral amb l’objectiu de vigilar de prop el desenvolupament de les eleccions i el recompte de les paperetes. La consigna, segons el mitjà citat, és evitar un sorpasso trampós per part de Vox.

AVE noliejat

L’expedició comptarà amb la presència de diputats, senadors, alcaldes i regidors, la majoria madrilenys, i té previst fer el viatge en un AVE noliejat pel PP. A banda dels procedents de terres castellanes, també es comptarà amb el reforç de militants procedents d’Aragó i el País Valencià.

Aquest operatiu del PP per exportar interventors des de Madrid a llocs on no té prou massa crítica ja s’havia realitzat en anteriors ocasions, però aquest cop l’objectiu és assegurar la presència en aquells col·legis electorals on es preveu que hi hagi resultats molt disputats, però no pas amb els partits que tenen possibilitats de guanyar les eleccions segons les enquestes —JxCat, ERC i PSC— sinó al furgó de cua de l’espanyolisme, on el PP creu que pot donar la batalla a Ciutadans i al mateix temps evitar que Vox els avanci per la dreta.

Segons fonts del PP esmentades per El Confidencial Digital, la missió dels expedicionaris és clara: evitar trampes per part de Vox. Amb l’antecedent de les últimes eleccions al Congrés dels Diputats del 10 de novembre del 2019, on al recompte definitiu el PP va sumar un escó més a Biscaia a costa del PNB, els populars es mostren aquest cop decidits a “no deixar-ne passar ni una”.

Interventors i apoderats

En el desplegament d’una jornada electoral, els interventors i apoderats vetllen, en nom dels partits polítics, per la transparència del procés. Els interventors estan assignats a una mesa electoral concreta, mentre que els apoderats poden accedir lliurement a tots els col·legis electorals.

 

Imagen principal: Preparatius per a les eleccions del 14-F / Efe