Portar al Tribunal Constitucional tot allò que acordi del Govern és una de les màximes del PP, a Catalunya i a Espanya. I la llei d'Habitatge no és una excepció. El president del PP català, Alejandro Hernández, ha anunciat aquest dilluns que presentaran un recurs d'inconstitucionalitat davant l'Alt Tribunal contra aquesta llei que impulsa el Govern perquè creu que atempta contra la propietat privada.

Els populars també tenen previst presentar una proposició no de llei al Congrés dels Diputats perquè el govern espanyol presenti un recurs contra aquesta llei davant del TC, cosa que aturaria la seva tramitació. "El Govern de Torra vol convertir Catalunya en un paradís okupa, i el PPC no ho permetrà", ha asseverat Fernández, que ha titllat la mesura de l'executiu català d'"antisocial".

La setmana passada, el Consell de Garanties Estatutàries va considerar inconstitucional el decret llei de mesures urgents per millorar l'accés a l'habitatge impulsat pel Govern, que obliga a grans forquilles a oferir lloguer social a les persones vulnerables que ocupin il·legalment un habitatge. La resposta del Govern va ser que continuarien amb la tramitació del decret llei malgrat l'advertiment el Consell de Garanties.