El Partit Popular de Catalunya, mitjançant una denúncia davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona, ​​ha advertit de la "utilització partidista" del president i candidat d'ERC, Pere Aragonès, de la reunió amb el director de l'IEA (Institut d'Estudis d'Autogovern) per presentar l'informe per a un referèndum d'independència i posterior declaració davant dels mitjans de comunicació al Palau Centelles a Barcelona. Els populars denuncien que "sobren motius per denunciar aquesta nova utilització partidista i electoralista d'Esquerra".

 

El PP es queixa que la compareixença de Pere Aragonès "substitueixi" la de la portaveu del Govern, que es fa setmanalment els dimarts després de la reunió del Consell Executiu. La presidenta del comitè electoral de campanya del PP, Dolors Montserrat, avisa que el Partit Popular vigila de prop que Esquerra no utilitzi les institucions per beneficiar-se electoralment. "Davant de cada ús electoralista, hi haurà una denúncia del PP. L'independentisme, com el socialisme sanchista, s'ha pensat que les institucions els pertanyen i no ho permetrem", ha afegit Montserrat. Així mateix, ha lamentat que ERC busqui un "nou procés" amb un referèndum que, segons ha dit, només portaria "divisió i decadència" a Catalunya. "Aquests són els socis del PSOE i del PSC", ha conclòs.

La presentació d'Aragonès

Aragonès presenta aquest dimarts la proposta de referèndum "a l'escocesa". El president de la Generalitat es reuneix al matí amb el director de l'Institut d'Estudis d'Autogovern, Joan Ridao, i compareixerà a les 12.30 hores per presentar l'informe per encaixar la votació a la Constitució espanyola, segons consta a la seva agenda. És el resultat d'un procés que va començar l'octubre de l'any passat, quan Aragonès va apostar per impulsar un referèndum acordat "a l'escocesa" i va anunciar que encarregaria a l'Institut d'Estudis d'Autogovern un informe per plantejar els camins jurídics concrets per a dur a terme la proposta.

Aquest dissabte passat, l'eurodiputada Dolors Montserrat va anunciar també que havien denunciat el president de la Generalitat a la Junta Electoral. Ho van fer en considerar que està fent "partidisme" des dels comptes oficials del Govern a les xarxes socials. En concret, el PP va denunciar diverses piulades fetes des del compte del Departament d'Acció Climàtica, on "apareix contingut que és clarament contrari al que disposa la legislació electoral i la doctrina de la Junta Electoral Central". "En el contingut de la publicació es pot observar clarament com es publicita una acció governativa del Govern de la Generalitat, l'ampliació fins als 128 milions d'euros les ajudes per a millorar l'eficiència de les xarxes d'aigües municipals", asseguren els populars.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!