El Partit Popular ha presentat aquest dissabte una denúncia contra el president Pere Aragonès, pel que consideren un "ús partidista" de la Generalitat. En un comunicat, els populars critiquen que Esquerra Republicana ha fet servir els comptes oficials de la Generalitat per a "publicitat institucional partidista", amb l'"anunci d'inversions i emetent vídeos del seu candidat" a les eleccions a Catalunya. "No permetrem el joc brut d'Esquerra utilitzant els recursos pagats per tots els catalans per aconseguir vots", ha assegurat la dirigent popular Dolors Montserrat, qui també ha assenyalat que els republicans confonen "partit amb institució".

En concret, el PP ha denunciat diverses piulades fetes des del compte del Departament d'Acció Climàtica, on "apareix contingut que és clarament contrari al que disposa la legislació electoral i la doctrina de la Junta Electoral Central". "En el contingut de la publicació es pot observar clarament com es publicita una acció governativa del Govern de la Generalitat, l'ampliació fins als 128 milions d'euros les ajudes per a millorar l'eficiència de les xarxes d'aigües municipals", asseguren els populars.

El PP critica que la política espanyola "depèn de l'estat d'ànim de Puigdemont"

Aquest mateix dissabte, el portaveu del Partit Popular, Borja Sémper, ha lamentat que la política espanyola estigui "condemnada a viure depenent de l'estat d'ànim de Puigdemont" i que tot estigui a les mans del president a l'exili. Per al popular, tot depèn de "si les negociacions es diluciden a Waterloo o Ginebra, de l'estat d'ànim d'ERC, del que passa entre el PNB i Bildu i de si Sánchez té problemes amb la justícia". Així ho ha afirmat en una atenció als mitjans a Donosti, segons recull l'ACN, on Sémper ha assegurat que "la política espanyola està totalment bloquejada i tacada per l'obsessió d'un sol home de mantenir-se en el poder a qualsevol preu".

En la mateixa intervenció, el dirigent del PP ha advertit Pedro Sánchez que "se sabrà tot" sobre el cas de les mascaretes per a la covid-19 a través de les comissions del Congrés i el Senat. Així mateix, ha carregat contra el president del govern espanyol, a qui ha acusat d'activar "el botó del ventilador" en lloc de "donar explicacions i ser transparents quan la corrupció interpel·la un partit polític".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!