El Partit Popular ha decidit portar el polèmic tuit de l'eurodiputada de JxCat Clara Ponsatí al Parlament Europeu per demanar-li que prengui mesures contra ella. Els populars consideren ofensiu el missatge de Ponsatí, que va escriure "de Madrid al cel" per criticar la gestió d'aquesta comunitat contra la pandèmia.A través d'una carta, l'eurodiputada del PP i exministra de Sanitat Dolors Montserrat demana al president del Parlament Europeu, David Sassoli, que apliqui el codi de conducta i sancioni l'eurodiputada independentista. 

D'aquesta manera, els populars s'alineen amb el Cs que ja va demanar-ho aquest dilluns. Ponsatí ja va esborrar el polèmic tuit i va demanar disculpes.

Montserrat recorda en la seva carta que la normativa del Parlament Europeu exigeix als eurodiputats actuar "amb responsabilitat i respecte" i, per aquest motiu, demana a Sassoli que reclami a Ponsatí que "s'abstingui de tornar a utilitzar qualsevol via o eufemisme per alegrar-se del mal aliè" i li demana que l'animi a utilitzar les xarxes socials "per combatre la malaltia". Si no ho fes, Montserrat exigeix sancionar-la.

Amb tot, la dirigent popular titlla Ponsatí de "nacionalista separatista antiespanyola" i l'acusa d'"utilitzar l'humor com a fals bàlsam per encobrir el seu menyspreu, supremacisme i odi cap a tot el que té a veure amb Espanya".