"De Madrid al cielo". Són els divuit caràcters de la discòrdia que Clara Ponsatí va acabar esborrant ahir del seu compte de Twitter. El seu comentari a una notícia sobre l'augment de casos de coronavirus a Madrid va desfermar la polèmica. Avui, l'eurodiputada de JxCat ha decidit excusar-se amb "la gent de bona fe que s'ha sentit ferida" i respondre "a les interpretacions interessades" del seu tuit. 

Ho ha fet a través d'un fil on comença assegurant que té tres germanes vivint a Madrid i que la seva voluntat era fer "una crítica sarcàstica i indignada a la gestió de la crisi per part del govern espanyol". Per això, un cop fetes les disculpes, afegeix i insisteix en els retrets a l'executiu de Pedro Sánchez. 

"És inacceptable que en lloc d’ordenar el confinament i aïllament total de les zones de més risc, com han fet tots els països amb una situació semblant es dediquin a fer campanyes publicitàries de nacionalistme espanyol per lluitar contra UN VIRUS", escriu Ponsatí. 

Alhora, qüestiona que no es confini Madrid "sinó que es PROHIBEIXI que els catalans" puguin confinar-se per protegir-se, "que és el que fan tots els països sota criteri científic". I posa l'exemple del que han fet DInamarca o Portugal. A més, Ponastí critica que les mesures empreses per la Moncloa exposen "la seva pròpia gent treballadora".