Les eleccions a Madrid del proper 4 de maig no comportaran moltes millores per a la majoria de partits que hi concorren. Segons una enquesta de NCReport per La Razón, els únics partits que millorarien resultats respecte els comicis del 25 de maig de 2019 són el PP i Podemos.

GRAFIC la razon elecciones Madrid

Isabel Díaz Ayuso (PP) seria la guanyadora indiscutible de les eleccions i obtindria 56 diputats, 26 més que els aconseguits el 2019. Per la seva banda, els de Podemos, que actualment tenen 7 escons a l'assemblea madrilenya, n'aconseguirien 12 el 4-M.

La resta de partits empitjorarien resultats; el PSOE perdria un representant i passaria de 37 a 36 i Más País de 20 a 13. L'extremadreta de Vox, si més no, mantindria els 12 diputats que ja té. 

Ara bé, la gran patacada se l'emportaria Ciutadans que passaria de ser la tercera força de l'assemblea a l'última. El partit que lidera Inés Arrimadas al Congrés perdria 19 escons i passaria de 26 a 7.

Les primàries de Podemos ratifiquen Iglesias

Aquest diumenge les bases de Podemos van ratificar la candidatura de Pablo Iglesias a les eleccions de Madrid amb el suport del 95,48% dels 13.427 inscrits que van votar a les primàries del partit. Aquests representen el 44% dels inscrits verificats que podien votar. 

Després de deixar el govern espanyol, el líder de Podemos s'incorpora de ple a la cursa electoral madrilenya quan només falten tres setmanes pels comicis, la campanya dels quals arrencarà el 18 d'abril.

Pablo Iglesias Congres EFE

El líder de Podemos, Pablo Iglesias / EFE

La gestió d'Ayuso, aprovada

Ayuso, l'actual presidenta i candidata del PP, ha rebut l'aprovació del 56,8% de madrilenys que han valorat positivament la seva gestió al capdavant del govern. D'acord amb un baròmetre realitzat per La Sexta, l'equip de govern d'Isabel Díaz Ayuso rep una valoració mitjana d'un 5,21, una puntuació que, en el cas dels votants del PP, arriba al 7,59, en els de Vox a un 6,37, i els de Ciutadans, partit amb qui governava Ayuso en coalició, puntua la gestió amb un 5,02. 

 

Foto principal: La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso /