El Partit Popular va perfilant les seves llistes de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig. Amb les bones expectatives que els hi donen les enquestes a causa de la desaparició de Ciutadans -passen de 3 diputats a 15-, els d'Alejandro Fernández ja tenen perfilats els caps de llista per a les comarques de Tarragona, Lleida i Girona, tal com ha pogut confirmar El Nacional.cat i va avançar El Español. Pere Lluís Huguet, ex de Ciutadans, serà el cap de llista dels populars per a les vegueries del Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i la comarca del Baix Penedès; Montse Berenguer, tècnica de la Generalitat, serà la candidata de Ponent, part de la Catalunya Central i de l'Alt Pirineu i l'Aran; finalment, el portaveu a l'Ajuntament de Girona, Jaume Veray, serà el cap de llista per a la vegueria de Girona. 

Manu Reyes, número 2 per Barcelona

Qui anirà com a número dos d'Alejandro Fernández representant la vegueria de Barcelona, part de la vegueria del Penedès i part de la Catalunya Central és l'alcalde de Castelldefels, Manu Reyes. De fet, estava entre les travesses per ser número 1 dels populars a Catalunya, però finalment Feijóo va optar per Fernández, malgrat les reticències inicials en ser més pròxim a les tesis d'Aznar que no pas a les seves. Reyes, nascut el 1976, va obtenir majoria absoluta a Castelldefels, un dels bastions dels populars, juntament amb Badalona. Ha sigut el batlle del municipi del Baix Llobregat entre el 2011 i 2015 i, posteriorment, ho és des del 2023. De fet, ja ha sigut diputat al Parlament de Catalunya. Entre el 2012 i el 2015, i entre el 2020 i el 2021. Actualment, és el president del PP de Barcelona. 

L'alcalde de Castelldefels i número 2 del PP per al 12-M, Manu Reyes / ACN
L'alcalde de Castelldefels i número 2 del PP per al 12-M, Manu Reyes / ACN

Lorena Roldán, de número 2 a Tarragona

Per la seva banda, Lorena Roldán serà la número dos de Pere Lluís Huguet a les comarques de Tarragona. L'actual diputada del PP va anar de número dos d'Alejandro Fernández -també de Tarragona- en les passades eleccions al Parlament de Catalunya, en les quals van treure el pitjor resultat de la seva història amb 3 diputats. Coneguda per haver participat en la Via Catalana de la Diada del 2013, dos anys més tard va passar a ser regidora a l'Ajuntament de Tarragona per Ciutadans. Mesos més tard, va passar a ser diputada al Parlament per la formació taronja, amb qui va ser portaveu del grup parlamentari entre el 2019 i el 2020, quan l'aleshores líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, se'n va anar a Madrid. 

Tot i que el 2019 va guanyar les primàries per ser candidata del partit a la presidència de la Generalitat, el 2020 la nova direcció d'Inés Arrimadas la va apartar i la va substituir per Carlos Carrizosa. Mesos més tard, es va donar de baixa del partit i va passar a formar part de la candidatura d'Alejandro Fernández com a independent per a les eleccions del 2021. Actualment és afiliada dels populars 

Lorena Roldán, número 2 del PP a Tarragona per al 12-M / Foto: Irene Vilà Capafons
Lorena Roldán, número 2 del PP a Tarragona per al 12-M / Foto: Irene Vilà Capafons

Els caps de llista de Tarragona, Girona i Lleida

Pere Lluís Huguet serà el cap de llista del PP a les vegueries del Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i la comarca del Baix Penedès. Advocat de 61 anys, va ser regidor a l'Ajuntament de Salou per Ciutadans entre el 2019 i 2023. Va fer el pas al Partit Popular en les passades eleccions al Congrés dels Diputats, en les quals va obtenir representació. De fet, els populars no obtenien cap diputat a la demarcació de Tarragona des del 2016. L'actual diputat al Congrés substitueix Inmaculada Rodríguez Moranta, que no va aconseguir cap representació al Parlament fa tres anys. 

Pere Lluís Huguet, cap de llista del PP per a les comarques de Tarragona el 12-M / ACN
Pere Lluís Huguet, cap de llista del PP per a les comarques de Tarragona el 12-M / ACN

Montse Berenguer serà la cap de llista a Ponent, Alt Pirineu, Aran i part de la Catalunya Central. És funcionària en actiu al departament de Justícia, Drets i Memòria als Serveis Territorials de Lleida i titulada en psicologia. Fa el salt en política com a independent i té com a objectiu recuperar la representativitat a les comarques lleidatanes. De fet, el PP va quedar segona força en les passades eleccions municipals a Lleida capital. Substitueix a Marisa Xandri Pujol, que no va aconseguir representació fa tres anys. 

Montse Berenguer, cap de llista del PP a Lleida per al 12-M/ Captura de pantalla
Montse Berenguer, cap de llista del PP a Lleida per al 12-M/ Captura de pantalla

El Comitè Electoral Autonòmic del PP ha nomenat el president dels populars a Girona i portaveu del partit a l'Ajuntament, Jaume Veray, cap de llista de la demarcació a les eleccions del 12-M. Veray ja havia estat regidor al consistori gironí entre 1995 i 1999, així com cap de gabinet del subdelegat del govern espanyol a Girona entre 2012 i 2018. "Tenim com a objectiu recuperar la solidesa del PP com a referència del constitucionalisme i aportar la bona gestió al progrés de les comarques gironines", afirma el candidat. Veray assegura que "després de més d'una dècada perduda" cal afrontar reptes com la planificació hídrica o l'enfortiment del teixit empresarial. El PP no obté diputat per Girona des de 2015, quan va ser escollit Enric Millo.

Jaume Veray, cap de llista del PP a Girona per al 12-M / ACN
Jaume Veray, cap de llista del PP a Girona per al 12-M / ACN
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!