Manuel Reyes torna a l'alcaldia de Castelldefels després de 8 anys. Anteriorment, el popular havia governat la ciutat entre el 2011 i el 2015, però les darreres dues legislatures l'alcaldia havia caigut en mans del PSC i ICV. Després de la victòria del Partit Popular (PP) a Castelldefels les darreres eleccions municipals, Reyes es va quedar a tocar de la majoria absoluta. Van obtenir 12 dels 13 que calen. Així doncs, en les darreres dues setmanes s'ha gestat un acord per garantir l'alcaldia als populars. La peça clau de tot plegat ha estat la formació Som Castelldefels, que lidera un exsocialista: Francisco Cerpa

📊 Resultats de les eleccions a Castelldefels | Escrutini de les Municipals 2023

🔵 Castelldefels i Badalona: les dues taques blaves del PP que es fan fortes al cinturó vermell

Segons informa El Periódico, socialistes i populars han tancat un acord aquests darrers dies "comparant programes" i "treballant en un projecte a favor de Castelldefels". D'aquesta manera, el PP recupera les dues grans ciutats catalanes que havien estat en mans dels populars: Badalona i Castelldefels

En aquest municipi és la quarta vegada que guanya el PP. Per primer cop l'any 2011. Fa quatre anys els 8 regidors que van obtenir no van ser suficients per aconseguir l'alcaldia, però ara n'ha obtingut 12, a 1 de la majoria absoluta. Per darrere, a més, cinc partits amb força fragmentació completen l'arc consistorial, el PSC amb 4 regidors, Som Castelldefels amb 3, En Comú-Podem amb 3, ERC amb 2 i Junts amb 1. A les eleccions del 2019, el PP va aconseguir la victòria per tercer cop consecutiu amb 7.904 vots (el 29,28% del total), que li van comportar 8 regidors. En segona posició va quedar el PSC (5.430 vots, el 20,12% del total) amb 6 regidors. Aquest cop la victòria dels populars es materialitzarà en l'alcaldia. 

Les dues ciutats del PP a Catalunya 

Si en el cas de Castelldefels la victòria de Reyes és clara, però no arriba a la majoria absoluta, el cas de Badalona és lleugerament diferent.  La victòria de Xavier Garcia Albiol a Badalona ha estat territorialment aclaparadora i el PP és la força més votada als 34 barris de la ciutat. Per primera vegada en dotze anys no hi haurà sorpreses ni girs de guió al ple d'investidura després que el PP hagi trencat tots els rècords de la història de la democràcia a la ciutat, obtenint 18 dels 27 regidors.

Albiol ha celebrat haver congregat vots de ciutadans amb preferències polítiques diverses, fins i tot allunyades d'ell. Tot plegat ho recull sota el paraigua del Badalonisme. "Em vaig presentar amb un projecte que esborrava fronteres ideològiques", va subratllar el mateix dia de la seva victòria.  "Gràcies pel vot de confiança. Podeu tenir la seguretat que no us decebré", va sentenciar la nit del 28 de maig. Així, doncs, Albiol i Reyes entren a la llista d'alcaldables que seran envestits el pròxim dissabte.