El Partit Popular exigeix a Ciudadanos que rectifiqui en la petició que Cristina Cifuentes dimiteixi, sense oferir res a canvi, sota l'excusa que a l'oposició de la madrilenya també hi ha diputats que haurien "falsificat" el currículum. La posició ferma dels populars arriba després que Mariano Rajoy fes evident divendres que volia mantenir la lideressa madrilenya al càrrec, en considerar que ja hauria oferit suficients "explicacions" i que, en tot cas, caldria esperar a les "conclusions", perquè hi havia una investigació "inconclusa" de la Universitat Rey Juan Carlos, segons la direcció nacional.

"Si qui ho fa és un dirigent del PP, se'l crema a lo bonzo, i si és un altre, no?" ha carregat el vicesecretari general Javier Maroto en una roda de premsa aquest dilluns a Génova. Maroto ha justificat al respecte que el diputat de la formació taronja, Toni Cantó, no tindria una llicenciatura en Pedagogia. "És com el Guadiana, apareix i desapareix" ha denunciat. En segon lloc, el popular ha criticat que qui "registra" la moció de censura, el secretari general socialista a Madrid, José Manuel Franco, hagi reconegut que tampoc té els estudis en Matemàtiques que assegurava.

"Que donin exemple, i al carrer. Llavors tindran credibilitat" ha reblat Maroto. "Ningú que menteixi com Cantó, la gent demana un raser contundent, exemplaritzant" ha carregat novament. "Al candidat de Podemos se'l coneix pel de la beca falsificada" s'ha burlat sobre el diputat Íñigo Errejón. Així els populars es refugien en "el nou debat al carrer" sobre la titulitis falsa, sense que altres polítics siguin expulsats. Això els permet amagar l'intens debat intern i el temor d'alguns a perdre la Comunitat, perquè Cs està disposat a secundar la moció de censura, si Cifuentes no marxa.