La Púnica va estafar durant dotze anys fins a 15 milions d'euros a professors cooperativistes per a la construcció de col·legis concertats a Madrid i Murcia. Segons explica la Cadena SER, el jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, ha conclòs que la suposada organització criminal va enganyar als docents que formaven cooperatives per a impulsar la construcció de 7 centres entre 2002 i 2014.

Segons l'escrit judicial, el líder de la Púnica i exsecretari general del PP a Madrid, Francisco Granados, utilitzava la seva influència perquè els ajuntaments cedissin sòl a baix preu per a edificar els col·legis concertats. L'organització es va concertar amb l'empresa gestora de cooperatives de professors Alfedel, per a la construcció dels centres.

Alfedel inflava els costos d'edificació i pagava comissions als polítics, camuflant tots dos conceptes com a serveis inexistents a empreses instrumentals de David Marjaliza, suposat soci de Granados en la trama criminal. El jutge ha determinat que totes aquestes despeses eren sostingudes, sense saber-ho, pels professors cooperativistes. En total, la Púnica es va embutxacar amb aquestes comissions il·lícites 2,2 milions d'euros.

Aquesta nova peça de la corrupció del PP a la Comunitat de Madrid, se suma doncs a l'altra que fa només dos dies va sortir a la llum, la imputació de les expresidentes Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes, entre d'altres membres del partit, pel finançament il·legal dels populars a la comunitat madrilenya.