El PP català estarà atent i desitjant que els lletrats del Parlament impugnin la proposta que ha presentat aquest dimarts la CUP per celebrar un nou referèndum d'autodeterminació abans que acabi la legislatura.

En una roda de premsa, el líder del partit, Alejandro Fernández, ha dit que seguiran els consells dels lletrats, com recorda que fan "sempre", i que estaran atents als termes de la iniciativa i a si es correspon amb la legalitat.

De totes maneres el líder popular ha dit que els votants de la CUP s'haurien de sentir "decebuts i empipats" perquè es proposi un nou referèndum després de l'1-O

Missatge per als votants independentistes

"Això demostra que tot l'independentisme, la CUP inclosa, el que vol fer és viure del 'procés', viure del conte, i tenir enganyada a la ciutadania i a la mateixa roda d'hàmster. Crec que fins i tot la CUP ha caigut en aquesta temptació", ha comentat.

Fernández ha remarcat que des de l'independentisme s'ha reiterat que el referèndum de l'1-O era vigent i assenyala la contradicció que ara se'n demani un de nou.

De fet, aquestes declaracions s'han fet en referència al rebuig que la mateixa presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha mostrat a la proposta dels anticapitalistes. "El mandat de l'1-O continua vigent. Només pot ser substituït per un nou referèndum vinculant pactat amb l'Estat", ha dit la presidenta de la Cambra catalana.

Les propostes per al debat

En la roda de premsa, el líder popular també ha explicat que pretenen centrar les seves intervencions al Debat de Política General en explicar el seu projecte, que considera com una alternativa "real" al del Govern. Així, en aquest punt ha aprofitat per criticar el PSC i el seu "Govern Alternatiu", i els ha retret que sovint "s'ofereixin i comparteixin polítiques amb Aragonès".

Entre les mesures que defensaran i que formen part de les propostes històriques del partit hi ha el respecte a la propietat privada vers l'ocupació il·legal, una política econòmica d'impostos moderats i la defensa de la llibertat d'elecció dels centres escolars. També defensaran un reforç a la sanitat i reclamaran que es respecti la llibertat d'expressió i la neutralitat a les institucions públiques.

D'altra banda, els populars també exigiran una política de "tolerància zero" amb la delinqüència. Fernández ha aprofitat per criticar els aldarulls dels darrers dies a Barcelona, coincidint amb la Mercè, i ha dit que són conseqüència "d'una dècada de pedagogia de la desobediència" per part del Govern i de l'Ajuntament de Barcelona.

 

Imatge principal: el líder del PP català, Alejandro Fernández, en la roda de premsa d'aquest dimarts / Foto: ACN