El sotssecretari d'Organització del PP, Miguel Tellado, ha assegurat aquest dilluns que el cap del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, "hauria de marxar d'aquest país en un maleter" per permetre "la humiliació" a Espanya que suposa la llei d'amnistia pactada entre el PSOE i els partits independentistes. El dirigent del PP ha ressaltat que Sánchez és el "principal perill per a la democràcia espanyola" i està "renunciant dia a dia a la separació de poders". De fet, ha assenyalat que la data del debat d'investidura aquest dimecres i dijous ni tan sols l'ha posat l'executiu sinó que "l'han posat des de Waterloo", en al·lusió al president a l'exili, Carles Puigdemont.

En aquesta mateixa línia discursiva, Tellado ha acusat Sánchez de convertir Waterloo en "la nova capital d'Espanya", ja que des d'allà "es decidirà tot i es controlarà absolutament tot". Al seu entendre, és una nova humiliació que Sánchez estigui "condemnant a tot un país a haver d'assistir en directe a través de les televisions de tota Espanya al retorn del senyor Puigdemont a l'aeroport del Prat". "Per permetre aquesta humiliació del nostre país, per permetre la humiliació del nostre estat de dret i per permetre la humiliació de la separació de poders essencial en qualsevol democràcia, crec que hauria de marxar d'aquest país en un maleter el mateix Pedro Sánchez", ha exclamat, recordant així la fugida forçada de Carles Puigdemont després de la declaració d'independència en el maleter d'un cotxe per anar a l'exili.

Poc després, en ser preguntat per les seves pròpies paraules, el mateix Tellado ha assenyalat que en dir que Sánchez abandoni el país dins del maleter d'un cotxe és "un acudit" davant l'"engany massiu que suposa el comportament de qui es presenta a unes eleccions defensant una qüestió i l'endemà defensa exactament el contrari". Tellado ha assegurat que és "una anomalia democràtica que qui ha perdut pretengui comprar els vots que li falten a canvi d'una amnistia a la carta", pacti la investidura "a l'estranger amb un pròfug" i "usi la justícia i l'estat de dret com a moneda de canvi per a seguir en el poder". No només això, sinó que també ha remarcat que la democràcia espanyola "està amenaçada per la irresponsabilitat de qui ha perdut les eleccions". "I malgrat això pretén seguir al capdavant del govern d'Espanya amb els vots d'aquells que volen afeblir a Espanya", ha emfatitzat.

Protestes contra l'amnistia

El responsable d'Organització del PP ha tret pit de les protestes convocades pel PP aquest diumenge a tota Espanya, unes mobilitzacions que, a parer seu, marcaran "un abans i un després en la història democràtica" del país perquè ha quedat clar que Espanya "no roman en silenci davant els atropellaments democràtics impulsats per Sánchez". "La majoria silenciosa s'ha cansat de ser-ho i de tenir un president prostrat davant els independentistes", ha asseverat, després d'enaltir el que ha descrit com a civisme mostrat per la societat espanyola, que va exigir "que s'escolti la seva veu i que Sánchez, d'una vegada per sempre, rectifiqui", a diferència de les protestes organitzades darrerament contra davant les seus del PSOE.