Només mitja hora ha durat la concentració contra l’amnistia a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, on s’han reunit 6.000 persones segons la Guàrdia Urbana per denunciar l’acord entre el PSOE i els partits independentistes per la investidura de Pedro Sánchez.

🔴 Manifestacions avui a Barcelona, Madrid i l'Estat, DIRECTE | Última hora de les protestes contra l'amnistia
 

I tot i que el nombre de manifestants ha estat molt més reduït que en altres punts de l’Estat com Madrid, on han participat en la convocatòria els líders de PP i Vox, els espanyolistes han apujat el to després del pacte entre PSOE i Junts contra el president en funcions del govern espanyol i el president Puigdemont, els dos grans protagonistes d’aquesta convocatòria: els crits deSánchez traidor” i “Puigdemont, a prisión” han estat una constant, també durant els parlaments des d’un petit escenari muntat davant el Palau de la Generalitat. L’únic moment de silenci ha estat quan s’ha reproduït l’himne d’Espanya.

manifestacio contra amnistia barcelona eva parey (11)
Manifestació contra l'amnistia a Plaça Espanya / Foto: Eva Parey 

Abans de les 12 del migdia ja havien parlat els representants de PP, Vox i Ciutadans, els tres partits espanyolistes que han participat en la concentració. Les tres formacions han reclamat que continuïn les manifestacions “cíviques i pacífiques” contra l’amnistia perquè el missatge arribi alt i clar fins al Palau de la Moncloa. També han anunciat tots els “recursos legals que calguin” per intentar aturar aquesta mesura pactada per independentistes i el PSOE. En nom de Vox ha parlat Gonzalo de Oro Pulido, regidor a l’Ajuntament, ja que el president del partit a Catalunya, Ignacio Garriga, ha arribat tard a la convocatòria. A diferència de les manifestacions a Madrid que han acabat amb càrregues policials, aquesta concentració al centre de Barcelona ha transcorregut sense incidents, però sí que s’han reproduït alguns càntics que s’han sentit les darreres nits a la capital de l’Estat al carrer Ferraz com “premsa espanyola, manipuladora” o “Sánchez mentiroso, eres asqueroso. Entre les pancartes han destacat les amenaçadores contra Puigdemont o un ninot del president vestit de pres, a banda dels cartells que han repartit des de l’organització: “Stop Sánchez” i “Stop amnistia”.

Amenaces a Pedro Sánchez: "Busqui's un bon advocat"

Des de l’escenari, Eva Higueras, la presidenta de l’entitat Catalunya Suma, que va convocar la manifestació l’endemà de la fotografia de Carles Puigdemont amb Santos Cerdán a Brussel·les ha agraït l’assistència als 6.000 concentrats i ha advertit que el PSOE “està venent Espanya als independentistes” i que el seu objectiu és “destruir la democràcia”. “Parlen de nacions dins el nostre país, quan de nacions només n’hi ha una i és l’espanyola”, ha clamat Higueras entre els aplaudiments del públic que ha respost amb crits de “Sánchez traïdor” i “Viva España”.  Des de la plaça Sant Jaume, l’entitat organitzadora de l’acte ha advertit també que el pacte entre PSOE i Junts obre el camí per a la celebració d’un referèndum, fet que ha provocat de nou els crits d’indignació dels manifestants: “España no se vende, España se defiende”.

A banda d’Higueras també han parlat el periodista Miquel Giménez, que ha assegurat que “a la Moncloa se’ls ha acabat el paper higiènic” després de veure les imatges de la manifestació i ha advertit Sánchez que acabarà a la presó d’Alcalà Meco: “Busca’t un bon advocat”, l’ha amenaçat. En nom de la joventut espanyolista ha parlat Carmen Senderos. Cap de les personalitats ha fet servir el català en les seves intervencions. Un cop acabat l'acte, part dels manifestants s'han dirigit cap a la seu del govern espanyol a Barcelona. 

manifestacio delegacio govern amnistia eva parey (5)
Manifestants davant la delegació del govern espanyol / Foto: Eva Parey 

Concentració davant la delegació del govern espanyol a Barcelona

Allà s'han reunit centenars de persones que han anat arribant des de la plaça Sant Jaume. L'edifici, situat al carrer Mallorca, ha estat blindat per furgons dels Mossos i la majoria de càntics han estat contra Pedro Sánchez, a qui han insultat repetidament amb crits com "Pedro Sánchez, hijo de puta" o "Pedro Sánchez dictador", a qui han reclamat que convoqui eleccions per no haver de pactar amb els independentistes i evitar així que, segons els manifestants, Espanya es trenqui. Tot i els insults al president del govern espanyol, acompanyats de música de tambors, els espanyolistes no s'han oblidat del president Carles Puigdemont: "Puigdemont es español", han exclamat en nombroses ocasions. L'ambient de la concentració ha estat festiu, amb alguns dels manifestants bevent cerveses de llauna, coincidint amb l'hora del vermut. Un dels seus punts àlgids ha estat quan un veí del carrer ha penjat una bandera espanyola del seu balcó i ha estat ovacionat. Cap a les dues del migdia, els assistents han començat a abandonar la delegació del govern espanyol cantant el famós "a por ellos". 

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!