El discurs del Partit Popular en la darrera setmana s'ha tornat més agressiu. Amb la proximitat del dia D, els populars han farcit el llistat d'arguments per desacreditar l'entesa entre PSOE i Ciutadans. Com si fos el millor alumne de la promoció, el president del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha descrit avui el líder de Ciutadans, Albert Rivera, com un boig "enamorat", que "enlluernat" per Pedro Sánchez i per les ganes d'acaronar poder "no només incompleix les promeses de campanya sinó que traeix els principis". "Va prometre que mai no donaria suport a un govern de perdedors i que mai no entraria a un govern que ell no presidís", ha afegit.

En aquest sentit, Albiol titlla de "lamentable" que Ciutadans demani al PP que voti a favor de la investidura de Pedro Sánchez o que s'abstingui. "Nosaltres apostem pel 'no' clarament. El que demanem és sentit comú", ha afegit. I, en aquest punt, el líder del PP ha lamentat que Rivera faci "el trist paper de missatger".

Bloc comú  

El PP insisteix que l'acord d'investidura és un engany i que contempla el compromís de fer un referèndum a Catalunya. Per tot això, Albiol ha demanat a Rivera que "rectifiqui". "Ciutadans ha abandonat Catalunya. La millor victòria per Convergència, Esquerra i la CUP és que els qui vulguem ser catalans i espanyols no ho puguem ser. Catalunya necessita més que mai que els partits que estem contra el separatisme, anem a l'una", ha exclamat.

Albiol fa seva la batalla per la llengua

Davant la impossibilitat, com a mínim a curt termini, que PP i Ciutadans facin un bloc comú, Albiol ha decidit baixar a l'arena identitària, allà on el partit de Rivera els ha desgastat més. "Amb el pacte amb els socialistes, Rivera el que està fent és deixar molt clar que la política lingüística de la Generalitat no es tocarà", ha defensat el líder popular, per explicitar que serà el PP qui, a partir d'ara, liderarà aquesta batalla i totes les que puguin incomodar Ciutadans.