Tant és que l'autobús de la campanya Hazte Oír fos transfòbic i incités a l'odi contra el col·lectiu LGTBI. El PP el veu igual que el que ara vol posar en marxa Òmnium Cultural per reclamar la llibertat dels presos polítics i fer visible la seva situació entre els turistes. Per aquest motiu, demana sancionar-lo i impedir que pugui circular pels carrers de Barcelona. 

Bus Òmnium - ACNautobus hazteoir transfobia europapress

El president del grup popular a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha reclamat a l'Ajuntament "sancionar i impedir" la circulació de l'autobús d'Òmnium Cultural pels carrers de la ciutat. Segons la seva opinió, l'alcaldessa, Ada Colau, "no pot tenir una doble vara de mesurar prohibint la circulació de l'autobús d'Hazte Oír i, en canvi, permetent-t'ho ara a l'independentisme", ja que, en la seva opinió, "tergiversa i manipula la realitat parlant de presos polítics".

Òmnium ha presentat aquest dijous una nova campanya per reclamar la llibertat dels presos polítics amb busos entre els turistes i repartint postals explicatives als visitants de Catalunya. Una incitativa que no ha agradat gens als popular, que a través d'un comunicat, han denunciat que la campanya, amb el lema Freedom for all catalan prisoners and exiles, pretén distribuir entre els turistes el missatge que a l'estat espanyol hi ha una situació de vulneració flagrant de drets i llibertats.

Per això, Alberto Fernández ha demanat explicacions al govern d'Ada Colau sobre "els criteris seguits per permetre la circulació d'un autocar la publicitat del qual és clarament política". Segons el grup populars, a més, aquesta no és la primera vegada que Colau permet publicitat independentista, com ja ha passat diverses vegades amb campanyes d'aquesta mateixa associació al transport públic de Barcelona".

L'autobús d'Hazte Oír va ser molt polèmic fa uns mesos per fer una campanya clarament transfòbica i que duia per lema "Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin". En aquella ocasió, Barcelona, juntament amb altres ciutats per on va circular el bus de la campanya, van anunciar que el sancionarien​.