Òmnium Cultural ha presentat aquest dijous en roda de premsa una campanya per reclamar la llibertat dels presos polítics amb busos entre els turistes i repartint postals explicatives als visitants de Catalunya. D'aquesta manera, el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, ha exposat el projecte de la campanya d'estiu on ha assegurat que "volen que els turistes sàpiguen que hi ha un país mobilitzat".

En aquest sentit, la campanya posa en valor la lluita dels catalans "per la democràcia" i critica la "repressió" de l'Estat Espanyol. Per aquest motiu, Òmnium ha preparat tres autobusos retolats amb el lema "llibertat presos polítics i exiliats catalans" en diferents idiomes que recorreran durant dues setmanes la costa catalana des de la Costa Brava fins la Daurada, passant per Barcelona.

Bus Òmnium - ACN

Imatge: ACN

Segons han informat, l'objectiu de l'entitat és que "els turistes vegin que hi ha un país mobilitzat, una ciutadania que va fer l'1-O i que ha sortit al carrer i que hi ha un Estat espanyol que vulnera drets i llibertats". Òmnium han preparat dos busos perquè circulin i un que serà d'exposició ambulant. A més, l'entitat ha creat postals d'estiu on hi ha un seguit d'imatges dels dies clau del procés amb frases com "els catalans volen diàleg" en diversos idiomes. 

Des de l'entitat també han creat cartells de la campanya i samarretes i finalment, un "pack internacional per a catalans que viatgen a l'estranger" on hi haurà una samarreta, quatre postals i adhesius amb el lema "llibertat presos polítics", amb l'objectiu que siguin els catalans els que expliquin la situació que denuncia Òmnium quan trepitgen altres països.