Les darreres enquestes coincideixen en les prediccions: el PP guanyaria les eleccions si es convoquessin ara, segons assenyala l'enquesta de 40dB per El País i la Cadena SER. Malgrat tot, l'efecte Feijóo es desinfla gradualment mentre que el PSOE retalla posicions a poc a poc. Alberto Núñez Feijóo ja no sedueix de la mateixa manera a l'electorat. S'ha acabat la novetat de l'actual líder dels populars i comença a estancar-se als sondejos, quedant enrere l'època en què sol fregava la majoria absoluta. Actualment, el PP passaria de 89 diputats a 127, sumant 30 escons. Una gran millora que no li facilita governar. 

Els populars haurien de buscar suports fora de la seva formació per governar, però les seves opcions no passen un bon moment. Malgrat que a grans tret, la dreta espanyola es podria considerar la guanyadora d'unes noves eleccions, no totes les seves forces sortirien reforçades de les urnes. El PP es recupera de la patacada de 2019 mentre que l'extrema dreta de Vox es desinfla. La formació liderada per Santiago Abascal passarà de 50 escons a 39. Tot plegat faria que el suport del partit d'extrema dreta no impulsi prou al PP per aconseguir la majoria del Congrés, situada en 175 diputats.

En el nou sondeig de 40 dB, mostra una millora per Ciutadans. El partit taronja havia desaparegut de totes les enquestes durant mesos, ja que no se'ls augurava cap diputat. En canvi, aquesta enquesta mostra com la formació obtindria un diputat, perdent-ne 9. 

hemiscicle enquesta el país novembre 2022

Font: El País

El PSOE i Unides Podem, control de danys

Després de mesos acumulant sondejos que els mostraven una desfeta electoral, els socialistes comencen a rebre bones notícies. Com ja marca el sondeig 40 dB i altres abans que aquest, el PSOE recupera gradualment múscul. Si ara es convoquessin eleccions el partit liderat per Pedro Sánchez passaria de 120 diputats a 107, perdent 13 representants. A primer cop d'ull sembla un mal resultat, però no és tan dolent com se'ls preveia anteriorment. En aquest escenari els socialistes fins i tot superarien la barrera dels 100 diputats. 

Una alegria amarga és la que també s'escampa per les files d'Unidas Podemos. Com el seu soci al govern espanyol, la formació lila perd diputats i es quedaria amb 30 escons. Tanmateix, és una pèrdua de força molt menor que anteriorment. La força de l'esquerra espanyola que guanyaria representants és Más País, que passaria de 3 escons a 4. 

estimació de vot enquesta el país novembre 2022

Font: El País

Els partits catalans no mostren grans canvis. Esquerra Republicana de Catalunya mantindria els seus resultats actuals, 13 diputats. Mentre que Junts per Catalunya sumaria un escó quedant-se en 9 i la CUP perdia un diputat dels dos que va aconseguir l'any 2019.